Skriv ner dina idéer.

Här kommer ett enkelt tips.

Skaffa en liten anteckningsbok, och skriv ner dina idéer. Skriv neralla som du kommer på. Tänk inte så jättemycket på om de är dåliga eller grymma. Det fina med idéer som du skriver ner är ju att de finns kvar. Och den där boken är guld att ha den dagen det står helt still i huvudet; då kan du plocka fram den och göra verklighet av smarta tankar som du redan tänkt. Eller göra dem ännu bättre.

Jag är själv inte särskilt skicklig på att upprätta den här vanan, men tänker nu bli bättre på att leva som jag lär. I helgen – när Evelina och jag äntligen flyttade in i en vår nyrenoverade trea – hittade jag en sådan där idébok, som jag skrivit för flera år sedan. Det var ett kärt återseende. Och vet du? De fanns några blanka blad längst bak i boken. Det mesta är ännu otänkt.2 svar till “Skriv ner dina idéer.”

  1. Kristoffer skriver:

    Idédokumentation är otroligt viktigt. De bästa idéerna kommer dessutom aldrig när man sitter och försöker komma på dem. De dyker istället upp när man minst anar det – i sängen, på bussen eller framför teven.

    Sedan en tid tillbaka bär jag alltid med mig mitt ”idéblock” och dokumenterar varje idé – hur dum den än verkar.

  2. Geccod skriver:

    Smart. Det blir nog till att införskaffa en sådan eller alternativt börja skriva upp dem i mobilen. 🙂