Nike tar till de stora orden för att skapa en bättre värld

Nike Better World

Kan sport verkligen bidra till en bättre värld? Kan den stoppa krig, rädda miljön och hindra hiv? Nike är övertygade om det, och jag är övertygad om att de har helt rätt. På sajten Nike Better World presenterar de lokala och globala utvecklingsprojekt där idrotten (och deras produkter) spelar hjälterollen.

Och det är en sajt att bli imponerad av. Den känns banbrytande utan att jag kan sätta fingret på vad det är. Den hyllar tydligheten, enkelheten och orden. Det här är bombastisk copywriting när den är på sitt bästa humör, när den låter en svepas med – för att dra till med en högerkrok som får det att fullständigt svartna för ögonen. Läs det här:

Nike Better World

Nike Better World

Nike Better World

Vad tycker du? Vad känner du?