Ett smart citat om dagen, tack!

Advice to writers

Jon Winokur
samlar på citat. Det har han gjort sedan tonåren. Hans mål: att fatta den kreativa processen och förstå hur man skriver bra. Idag har han skrivit ett tjog böcker, senast The big book of irony (2007). Han fortsätter, 65 år ung, att vara nyfiken. Och säger sig vara övertygad om att citatet i sin kortkorta form kommer att bli den nya tidens litteratur. På bloggen Advice to writers samlar han smarta saker som skribenter har sagt. En av mina favoriter är det som den amerikanske författaren Michael Crichton säger om att jobba, jobba, jobba:

”Work inspires inspiration. Keep working. If you succeed, keep working. If you fail, keep working. If you’re interested, keep working. If you’re bored, keep working.”

www.advicetowriters.com

2 svar till “Ett smart citat om dagen, tack!”

  1. Alqvist skriver:

    Jag kan bjuda på ett eget citat: ”Ett kreatörspar består av en art director och en copywriter. Art directorn är den som bestämmer, medan copywritern är den som får art directorn att tro att det är han/hon som bestämmer”.

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Mattias Åkerberg and Sverker Hemring, Maria Skuldt. Maria Skuldt said: RT @pleasecopyme: Ett smart citat om dagen, tack! http://bit.ly/ifzwBx #pleasecopyme /följ @advicetowriters […]