McDonald's firar röd dag med burgare till alla som är ihop

McDonald's.
Alla burgares dag.

Idag är det Alla Hjärtans dag. Det vill säga den enda dagen på året då män besöker blomsterbutiken för att köpa ett fång [valfri röd blomma i pluralis]. Men McDonald’s har inga rosor. De har hamburgare. Och de vet att du har Facebook. De lägger ihop 1 + 1 och får ett parerbjudande som ger en storburgare på köpet om du köper en storburgare och dessutom visar att du är Facebook-ihop med någon. Du och – om du har någon – partner kan med andra ord klämma två (!) storburgare var innan dagen är över. Erbjudandet gäller på utvalda restauranger i Alvik, Vällingby och Bromma (true story).

Bakom kampanjen står McDonald’s och DDB Stockholm. Copywriter: Mimmi Jostell, Martin Lindestaf, Daniel Vaccino. Art director: Gustav Holm, Lisa Karlsson.

4 svar till “McDonald's firar röd dag med burgare till alla som är ihop”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Mattias Åkerberg, Tomas Bylund, Johan Månsson, Rickard Berggren, tobbe and others. tobbe said: RT @pleasecopyme: McDonald’s firar röd dag med burgare till alla som är ihop http://bit.ly/ewenN8 #pleasecopyme […]

  2. Joel skriver:

    Hahaha! Känns lite som att om man tar med sin flickvän på McDonalds på alla hjärtans dag så är en gratis hamburgare det enda man kommer få idag=)

  3. […] den | 14 februari, 2011 | View Comments Jag läste precis på Please copy me om en lite annorlunda kampanj som MacDonalds kör idag, på alla hjärtans dag. Den går ut på att alla som är ”in a realationship” på […]

  4. S skriver:

    Nä vilken otrevlig reklam. Vidrigt företag med en taskig reklam i ett redan pressat samhälle. Du ska ha ett förhållande och dessutom visa upp det – på facebook. Uuuusch.