Reklamstudenter säljer sig för konsten (och en praktikplats)

Dogge

Alla säljer sig själva. Men vissa möter ett större motstånd än andra. Som artister eller konstnärer till exempel. Det blev rabalder när Timo Räisänen nyligen specialskrev Aldrig långt borta för en kampanj för Göteborg Energi. Gatukonstnären Akay ångrar sitt konstprojekt med Levi’s – “det kändes som om jag givit bort en del av mig själv” – och Bruce Springsteen har konsekvent sagt nej till att medverka i reklamsammanhang. Dogge Cykel-på-köpet Doggelito däremot verkar konsekvent ha sagt ja till kommersialismen. Men är det alltid fult att sälja sig?

Den frågan vill reklamstudenterna på Yrkeshögskolan Göteborg (tidigare KY-Akademien) diskutera med kreatörer, designers och konstnärer. Därför bjuder de in till Sellout? – en kväll om konst & kommers. Platsen är Röhsska museet. Dagen är tisdagen den 1 mars klockan 17.30. Det blir uställningar, mat, dryck och mingel. Vid klockan 18.30 blir det dessutom paneldiskussion om gränsdragningen mellan konstnärlighet och kommersialism med Dogge Doggelito, musiker; Ted Hesselbom, museichef, Röhsska; och Katarina Gröndahl, art director, Valentin & Byhr. Maria Gustavsson är moderator. Hela kvällen är ett samarbete mellan YH Göteborg (RMV10), Nöjesguiden och Röhsska.

ANMÄL DIG!
Antalet platser är begränsat. Se därför till att anmäla dig med ett mejl till sellout@reklamakademien.se så snart som möjligt (typ nu, alltså).
Berätta sedan på Facebook att du tänka dyka upp – och uppmana dina kollegor att komma med. Här är länken till eventet.

Sellout?
Jo, just det. Att sälja sig vill reklamstudenterna på Yrkeshögskolan Göteborg också göra. Den 28 mars börjar deras avslutande praktikperiod, och många letar fortfarande efter den perfekta reklambyrån. Vill du ta emot en praktikant? Kolla in dem alla på Reklamakademien, och kontakta dem som väcker ditt intresse. Men snabba dig! Tiden börjar bli knapp.