Vilken copywriter skulle du köpa en bilbana av?

Tradera

Vi copywriters skriver för att sälja. Men vem gör det bäst? Det tänker Tradera ta reda på, och lanserar nu en tävling där fyra copywriters fått skriva varsin text om bilbanan High Rev. Den som lyckas dra in flest kulor vinner såklart.

De fyra tävlande är Kalle Åkestam, Åkestam Holst; Petter Dixelius, Saatchi & Saatchi; Adam Reuterskiöld, Åkestam Holst; och Martin Johansen, Storåkers McCann. Bakom kampanjen står pr-byrån Springtime.

Tävlingen pågår till och med fredagen den 15 april. Du som läser Please copy me kan rösta på din favorit längre ner.

HÄR ÄR TRADERA-TEXTERNA
(klicka på länken för att komma till annonsen på Tradera)

Första texten
Historisk chans! Magisk bilbana i originalskick som betalar sig själv flera gånger om.
Med den här bilbanan har jag tjänat mycket pengar och många priser i olika turneringar. Genom att bland annat slå vad om vem som vinner har jag dragit in över 10 000. Övar du, har dina kompisar ingen chans.
Inköpt på Konsum någon gång på 50-talet, kanske 60-talet. En liknande syntes på Antikrundan, tyvärr har jag inte hittat klippet. Obs, vissa delar faktiskt i sina originalpåsar, se bild nr 3.
Säg till om du vill ha fler bilder. Banan finns i Stockholm. Vinner du kommer vi överens om enklaste sätter att skicka den.
High-REV Elektrisk racerbana Lincoln Modell 2 (roligare än 1:an)
2 bilar
2 kontrollboxar
1 strömskena1 rak skendel
12 kurvdelar
2 korsningar
12 staket
2 signaltavlor
6 viaduktstöttor
2 brodelar
1 varvräknare
1 träningningsskena
+ halmbalar, oljefat, flaggor, start & måltavla
Reservdelar: 4 styrpinnar och 4 borstkontakter.

Andra texten
Sanningen om High Rev bilbanorna, vintage
Det finns flera sådana här High-Rev bilbanor här på Tradera. En del hävdar att vi andra är fejk, andra drar en vals om en svunnen jul.

Jag har en annan taktik: Den nakna sanningen. För ärligt talat, jag vill inte sälja en så fin gammal bilbana med hjälp av lögner.
Saken är den att vi tävlar. Vi är alla inspärrade i ett underjordiskt fångläger där Sauron och Krang tvingar oss att lyssna på Justin Bieber dag och natt. Dag och natt!
En natt valde de ut sex av oss och tog in oss i ett rum. Där inne förklarade de att en av oss skulle få chansen till frihet. En av oss. Vi var sex.
Utmaningen var lika simpel som konstig: Sälj en bilbana i nyskick från 70-talet till så högt pris som möjligt på Tradera, och vinn din frihet.
Jag spelar med öppna kort. High Rev-bilbanan är komplett och i nyskick, det enda du behöver är batterier. Den har två racerbilar, två fartreglage, en varvräknare och 12 kurvdelar. Jag skulle gärna behålla den själv men just nu vill jag hellre bli fri.
Så om du, precis som jag, gillar både ärlighet och bilbanor är du varmt välkommen att bjuda och sen leva länge och lyckligt med en väldigt speciell bilbana.
Tack!
/Kalle

Tredje texten
HIGH-REV Bilbana – drömmar om fart

Antingen var det julen -75 eller -76, minnet sviktar lite här, men tidpunkten är inte avgörande. Det som betyder något är känslan av svek och orättvisa jag fortfarande bär med mig. I vanlig ordning hade väntan på klapparna varit i det närmaste outhärdligt lång. Jag var sju år, min syster elva och vi hade inte kunnat bry oss mindre om kalvsylta, sillsallad och grisfötter. Vi ville bara tindra med ögonen, knäcka en och annan nöt – och slita papperet av den där högen med löften om ett roligare, varmare (mormors årliga stickprojekt) och mer spännande liv som låg under granen.

Ändå var inte klapparna under granen det viktigaste. Det viktigaste var det som kom efteråt: Farsans hyss som jag och syrran i milt samförstånd lät pågå jul efter jul, med spelad häpnad och glädje över att VA! FANNS DET VARSIN KLAPP TILL? NÄ, DET ÄR JU TOMT HÄR UNDER GRANEN. JAHA, DU HADE ”GLÖMT” JUST DE KLAPPARNA NERE I KÄLLARFÖRRÅDET.

Just de klapparna. De viktigaste klapparna. Inte ritblocken, strumporna, Dinky Toys-bilarna från kusinerna, slöjdprojekten eller ovan nämnda mössa/vantar/halsduk från mormor. De viktigaste klapparna. Det vi verkligen ville ha.

Och när det gäller det vi verkligen ville ha sviktar inte minnet.

Syrran: Puss&Kram-jeans, såklart. Check. Inom 15 sekunder efter att hon hade fått det omsorgsfullt inslagna paketet var hon försvunnen, och lämnade därefter inte hallspegeln, i vilken hon beundrade hur snyggt denimen smet åt kring hennes ben, för annat än att äta och sova ända fram tills vårterminen drog igång igen.

Jag: en batteridriven bilbana av märket High-rev. Med varvräknare, två racerbilar, fräsiga fartreglage och diverse attribut som höbalar och oljefat för den där nästintill overkligt verklighetstrogna känslan av att det kunde vara på riktigt. Ronnie Peterson-riktigt

Jag fick ingen bilbana den julen. Jag fick ett ”Men kära barn, se inte så ledsen ut. Har du glömt vad vi sa när du fick din fotbollsutrustning i höstas?” Ja, det hade jag glömt. Jag var sju år. Inte fan var jag mogen att sluta avtal om uteblivna julklappar månader senare bara för att få nya skor, träningskläder och en fotboll när jag började i plugget den hösten.

Jag var en slagen pojke, numera man. Besviken, bespottad, förnedrad – och sedan förra helgen även förvirrad. För döm av min förvåning när vi rensade huset efter mina numera bortgångna föräldrar – frid över deras minne – och jag hittade den här.

En batteridriven bilbana av märket High-rev. Ouppackad och komplett i en, förvisso något bedagad, originalkartong. Allt som behövs är sex st 1,5 volts-batterier att driva runt bilarna med.

Fyndet väcker fler frågor än ger svar, och jag har varken tid eller ork att grotta ner mig i orsakerna till varför bilbanan aldrig hamnade i min ägo när jag var barn. Därför säljer jag den nu till högstbjudande.

Det vore fint om du som vinner auktionen ger bort den i julklapp till en pojke eller flicka med drömmar om fart.

Fjärde texten
Bilbana HIGH-REV. ÄKTA VARA, SE UPP FÖR BEDRAGARE!

OBS! JUST NU LIGGER DET UTE ETT ANTAL AUKTIONER PÅ LIKNANDE OBJEKT. DET HÄR ÄR DEN ENDA SERIÖSA.

Komplett vintagebilbana i mycket gott skick, 70- eller möjligtvis 80-tal. Lite osäker. Vad som däremot är säkert är att bilarna är designade av Porsche. Javisst, slå ett öga på bilderna här ovan om du inte tror mig. Den ena bilen är röd och den andra är blå. Så man kan tänka sig det är en F1-tävling mellan Moderaterna och Sossarna. Juholt sitter in den röda utmanarbilen med mustaschen fladdrande i vinden. Reinfeldt ligger snäppet före med sin aerodynamiska frisyr och det där vinnarsmajlet från MUF-tiden i Näsby Park. Så brukar jag leka. Det är kul. Men du behöver inte leka likadant. Den här bilbanan blir liksom det man gör den till.
Skrev jag att bilarna är designade av Porsche? Ja det gjorde jag, men det tål att upprepas.

[poll id=”12″]