Den tar vi, sa språkpolisen (1)

Språkpolisen rycker ut

2011-05-08 23.37, skadegörelse, Uppsala
En inbjudan till lördagens bygdegårdsfest har utsatts för skadegörelse genom att en okänd förövare valt att skriva Maj med stort M. Polisen har genomfört dörrknackning i närområdet.

2011-05-14 16.57 arbetsplatsolycka, Borås
En man uppges enligt SOS ha skadat sin hand i en svarv under arbete på ett företag på Vindgatan. Ambulans och polis tillkallas, och upptäcker på plats att mannen gjort sig skyldig till upprepade särskrivningar. Under gripandet “råkar” även andra handen skadas. Ingen anmälan upprättas.

2011-04-22 07.53, kontroll person/fordon, Uppsala
Salagatan. En man klädd i bara t-shirt, långkalsonger och utan skor ringde på hos en kvinna. Hon släppte in mannen för att bjuda på kaffe, men då låste han in sig i på toa och duschade. Polisen omhändertog den förvirrade mannen. Ingen misstanke om brott.

2011-03-23 22.00, rattfylleri, Åkersberga
Man född -61 misstänkt för olovligt innehav samt bruk av E. Det var i samband med utskick som föraren visade sig använda formen 8:e juni samt 24:e oktober. Mannen ångerfull och medtagen för provtagning. Inga personskador.

2011-04-14 19.55, ofog, Mjölby
Ungdomar står vid järnvägsstationen och kastar flaskor mot bilar och gående. Polis kallas till platsen, för att kontrollera att de åtminstone kan skilja mellan de och dem. Mycket riktigt tror de att dem är ett finare sätt att skriva dom. Polisanmälan skrivs.