Här är svenskans vackraste ord

Morgondagg

Vilket tycker du är svenskans vackraste ord? Kommentera gärna nedan!


Läs också
Vad är och gör en copywriter? – ur Sälj det med ord (konsten att skriva reklam)
UX-writing – allt du behöver veta om den nya rollen för copywriters


Det svenska språket har många vackra ord. Restskatt, svastika och garderob är förmodligen inte ett av dem. Men det finns som sagt många andra. Själv tycker jag att förtrolig och förtrolighet är andlöst vackra ord. Att vara förtrolig med någon är i min värld bland det vackraste och närmaste man kan vara. Bara smaka på det ordet. Förtrolig.

Av ren nyfikenhet passade jag frågan om svenskans vackraste ord vidare till alla er som läser den här bloggen – och fick ett pärlband av ord tillbaka. Som till exempel ljungeld, midvintertid, tillit, porla, kalori, älskling, örngott, solidaritet, sinsemellan, dalkulla, sommaräng (som maräng), vanilj, henne / honom, kartell, snömodd, domkraft, mareld, tindra, innerlig, grönska, smula, påtår, vurpa, bedårande, trolös, jo, förgänglig, morgondagg, lugubert, lyrik, liljekonvalj, drömdröm, eljest, ljuvlig, sällsynt, magiskt, eftertanke, solskenskyssar, ljum, humlehonung, humla, morgongåva, Gbg-regn, fantastiskt, idyll, kardemumma, ingalunda, hjärtat, återvändsgränd, hingstsprång, periferi, smicker, barfotabarn, lejonpart och Vintergatan.

Vilket ord tycker du är vackrast? Skriv en kommentar här nedanför eller i Facebook-tråden.

***

Vi svenskar är sällsynt naturromantiska när det kommer till att hitta vackra ord. Det skriver DN om här.

***

I en engelsk undersökning, där över 40 000 människor deltog, stod det klart att mother är det vackraste ordet.