Skriv och läs en kvart om dagen

15 minutes

Kanske är du en av många som törstar efter fler skrivråd på den här bloggen. Då ska du läsa det här:

Läs och skriv – varje dag. Det är ett effektivt sätt att undan för undan bli bättre på att skriva. Avsätt en kvart till att skriva, och en kvart till att läsa. Tänk inte för mycket. Skriv det som du har lust att skriva, eller det första som ploppar upp i huvudet. Om det blir poesi, en slogan, en tidningsnotis, en schlagerrefräng eller en Läckberg-parodi spelar ingen roll. Skriv en kvart och sätt sedan punkt. Gör likadant med läsandet: sträck dig efter närmaste bok, tidning, blogg eller bruksanvisning. Läs en kvart och gör sedan någonting annat. Upprepa proceduren varje dag i veckan.

En som har provat metoden är den brittiske romanförfattaren och journalisten Geoff Dyer. Han säger:

”Do it every day. Make a habit of putting your observations into words and gradually this will become instinct. This is the most important rule of all and, naturally, I don’t follow it.” [Källa]

Vill du ha fler skrivråd? Kolla här.2 svar till “Skriv och läs en kvart om dagen”

  1. David Stiernholm skriver:

    Ett strålande skrivtips, Mattias. I perioder har jag skrivit fritt en stund varje dag och då haft mycket glädje av tjänsten 750 words (http://750words.com/). Synnerligen kul för den som blir sporrad av att tävla mot sig själv och som inspireras av att utgå från ett fast format (som jag).

  2. […] en variant på att flöda text, men denna gång i kombination med att läsa, har bloggen Please copy me skrivit […]