SVT visar Press Pause Play

PPP

I samma sekund som filmen var slut, ville jag se den igen. Och se Press Pause Play, det är det många som har velat göra. Sedan premiären i mars 2011 har dokumentären turnerat runt på internationella filmfestivaler, blivit belönad och hyllad av många.

Därför är en fin överraskning att K Special på SVT2 väljer att visa filmen fredagen den 3 juni klockan 20.00 (med repriser den 5 och 7 juni). På sin webbplats beskriver de Press Pause Play som ”en film om hopp, rädsla och digital kultur.” Och vidare:

Den digitala revolutionen har under det senaste decenniet på ett oförutsägbart sätt frigjort kreativitet och talang hos oss människor genom att tillgängliggöra obegränsade kreativa möjligheter. Men betyder den demokratiserade kulturen bättre konst, film, musik och litteratur eller drunknar en äkta talang i oceanen av den enorma digitala masskulturen? Är det demokrati eller mediokrati?”

Fredagen den 3 juni alltså. Press Pause Play på SVT.