Första halvan 2011 med 749 ord

Det hinner hända mycket på ett halvår. Det är så svårt att sammanfatta, men jag gör det ändå.

En betydande del av mina timmar och tankar den här våren har handlat om Boken. Den har hållit mig sysselsatt om dagarna och sömnlös om nätterna. Att skriva den har inneburit en smärre känslostorm. Inte skrivkramp, den känner jag sällan. Men desto mer prestationsångest. Jag har ställt så höga krav på mig själv, på att det ska bli så enastående bra. De kraven har jag alltid, men nu mer än någonsin . Och när självförtroendet spelar en ett spratt blir det lätt att prestationsångesten får fritt spelrum. Är det här bra? Kommer det vara läsvärt, nytt, intressant? Vad ska folk tycka och tänka? I nästa stund kommer lugnet. Det här kommer att bli bra. Folk kommer tycka att det du kommer med är värt att läsa. Du är bra. Det har varit som två röster i huvudet i en högljudd, furiös fight. Att skriva en bok är definitivt någonting mycket definitivt.

Att skriva en bok är också ett ensamt jobb. Trots att vi har varit två om det blir det många långa dagar i ensam brottningskamp med tankar och ord. Jag slutade att kolla mejlen under ett par veckor, svarade inte i telefon, gick helt in i en skrivarbubbla. Skrev, skrev ut, läste, strök, skrev om. Med några månaders perspektiv minns jag det som härliga dagar. Många av de som säger att de drömmer om att någon gång i livet skriva en bok. Jag är nog en av dem, och försöker därför verkligen fånga glädjen i att få göra det som är drömmen för många. Om jag skulle vilja skriva en bok till? Utan tvekan ja.

VM

Det har varit en Veronica Maggio-vår. Det har varit högt över molnen, white light moments och hjärtan som blöder, men jag har landat på fötterna. Livet är förunderligt och maximalt ibland. Nu tror jag på världens skönaste sommar.

Det har gått nio månader sedan min sista dag på Valentin & Byhr. Det var en tid, nu är en annan. Jag saknar att ha 90 kollegor, men älskar att få styra över min tid, fatta självständiga beslut och bestämma vem jag jobbar för – och hur mycket (det blir en hel del, för jag gillar att jobba). Några läsare har önskat ett blogginlägg om hur det är att vara frilansande kreatör. Jag har inte skrivit något ännu, eftersom det senaste halvåret har varit ganska icke-representativt för frilanslivet. Men det kommer.

Vetenskapsfestivalen

Jag har ju varit halvt upptagen med Boken, och har fördelat den andra halvan mellan reklamuppdrag och föreläsningar. Tillsammans med Malin Augustsson och hela gänget på Göteborg & Co har jag sett till att genomföra en jubilerande Vetenskapsfestival med tema kreativitet. Jag har gjort inhopp på en rad reklambyråer, och jobbat med ett antal egna kunder. Allt i den begränsade utsträckning som tiden har tillåtit. Jag hoppas det blir betydligt mer reklamskapande till hösten.

Att föreläsa är roligare än någonsin, och att träffa nyfikna reklamstudenter eller företagare är värt allt. Att föreläsa för copywriterklassen på Berghs School of Communication får nog räknas som vårens höjdpunkt på den fronten.

Best Yet

Föreläsning på Best Yet i Stockholm den 8 mars. Foto: Uncovered in Piteå

Det har blivit upprepade besök i Stockholm. Dels för fotografering och intervjuer för boken, dels för föreläsningar och ståhej. Som Guldägget i april till exempel, som som vanligt blev en branschfest värd att (försöka) komma ihåg. Eller inspirationsföreläsningen i samband med Best Yet i mars. Eller …

Karusellen har snurrat fort den här våren. Nu behöver jag semester. Därför tar Please copy me sommarlov till och med den 16 augusti. Det blir noll aktivitet på Twitter och Facebook. Det ska bli skönt. Men jag ser redan fram emot hösten.

Femma hos Please copy me

Den 23 augusti blir det Femma hos Please copy me, och redan nu är de 50 platserna paxade (!). Det blir vardagsrumsföreläsning, cupcakes och någoting gott att dricka – allt för att fira att den här bloggen fyller 5 år. Bland hedersgästerna hittar du Daniel Vaccino, Fredrik Toreskog och Mohammed Mussa Abdulkadir (också känd som Killen på tåget). Det blir en hel del föreläsningar under hösten också – i Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping bland annat – och i augusti börjar jag jobba med GöteborgsVarvet. Och i mitten av oktober blir det med stor sannolikhet dubbla releasefester för Sälj det med ord! Håll utkik.

Nu önskar jag att du som läser får en alldeles fantastisk sommar. Mitt tips: ta ledigt på riktigt, koppla ur och koppla av. Vi ses igen i augusti (kanske på Way Out West?)!