Människor // En introduktion

Moi

Människor fascinerar mig. Och under de senaste fem åren har jag mött många fantastiska. I samband med att jag träffade Alexander Stutterheim för några veckor skrev jag:

Jag önskar att jag hade tid att berätta för dig om varenda en av de där människorna, tid att förmedla vad vi pratat om och tid att förklara varje känsla där och då. Jag hade velat ha en liten kamera, och visat hur de ser ut (det ska jag bannemej börja med). För alla dessa möten är magiska och minnesvärda.

Nu gör jag slag i saken. Under vinjetten Människor kommer jag framöver och med ojämna mellanrum att berätta om människor jag möter. Det kommer inte vara så märkvärdigt, ingen lång intervju, inte alls. Bara ett snapshot och några ord.

Först ut: Beata Jungselius. Snart.


Den där bilden i Victoriapassagen är tagen av Frida Klingberg. Det måste ha varit på hösten 2006, ungefär samtidigt som jag började skriva den här bloggen.