Musikaliska och A Perfect World lockar med kastrattoner

Musikaliska

På Nybrokajen 11 ligger Stockholms äldsta konserthus. På samma adress hittar du snart stadens yngsta konserthus. Med det nya namnet Musikaliska kommer huset till hösten att bli ”en arena för det fria musiklivet och en mötesplats för allmänhet och musiker. Ett lättillgängligt hus för alla åldrar och smaker, utrustat med modern teknik och ett generöst restaurangkoncept.”

Reklambyrån A Perfect World har fått uppdraget att paketera och marknadsföra Stockholms nya konserthus. Först logotyp, färger och typsnitt. Sedan reklamen i form av annonser, utomhustavlor och webblösningar. Och det ser verkligen lovande ut. Att klämma in orkestern på ett minimalt utrymme är uppseendeväckande, men känns inte jättenytt (nej, jag anklagar ingen för plagiat). Men den här annonsen för Farinelli – en föreställning om kastratsångaren med samma namn – oj, oj, oj så bra. Det går riktigt att se hur ont det gör när kulorna faller till marken. Och jag skulle bli förvånad om den här annonsen inte är med bland de nominerade i Guldägget nästa år.
Farinelli_Musikaliska

Vad tycker du?