Människor // Jesper Larsson

Under sommaren introducerade jag vinjetten Människor. Först ut: Beata Jungselius och Johan Börjesson. Idag: Mr. Pecha Kucha.

Jesper Larsson
Jesper Larsson, 31, är en man med många titlar, ett stort hjärta och en härlig skånsk dialekt. Sedan 2006 är han ambassadör för presentationseventet Pecha Kucha i Göteborg. Just nu jobbar Jesper som projektledare på ADA och driver egna företaget Double Happiness. Sedan Jesper nyligen lade ner designbyrån Next Century Modern händer det att han och jag jobbdejtar. Det hela är mycket enkelt: vi sammanstrålar på lämpligt kafé i stan, pratar en stund, jobbar en stund, pratar lite till, jobbar en stund, pratar, jobbar. Och sedan är det lunch.

När vi under sommaren ses på Proviant (bilden) pratar vi mest om göteborgsandan – om vad det är och vad den kan vara. För trots att Jesper är född i Helsingsborg bultar hans hjärta för att göra Göteborg till en mer kreativ och levande stad. När han flyttade hit för ett par år sedan bodde han en tid i en tennishall, som han vaktade från återkommande inbrottstjuvar. På dagarna arbetade han med att arrangera Tokyo Style in Gothenburg – en tredagarsfestival med konserter, filmvisningar, workshops och föreläsningar om samtidskulturen i den japanska huvudstaden. Jesper älskar Japan. Han har varit där ett otal gånger, och är den ende jag sett som gäst-dj i en rosa kanindräkt och med bara japansk pop på repertoaren (lyssna här, här och här). Han är också den ende jag känner som har pratat på TEDx.

Jesper är driven och full av idéer, utan att någonsin fastna i det där entreprenörsträsket. Det är befriande. Och han är kritisk till reklambranschens ovilja att i tävlingar belöna kreativa idéer som inte kommer från de egna leden. Det är bekymrande.

Ikväll, onsdagen den 17 augusti, är det Pecha Kucha #27 på Park Lane i Göteborg. Insläpp från klockan 19.30. Presentationerna börjar prick klockan 20.20. Det är fri entré. Bland presentatörerna hittar du Jan Jörnmark, Matts Johansson, Elin Wikström och Sanne Aronsson.

Twitter @jesperlarsson

Läs också
Jesper Larsson inför Pecha Kucha: ”Göteborg behöver kreativitet – och en vision”