Apptivera din hjärna!

Måndag morgon, redan september och ett grått sammetsväder över hela landet. Behöver du kickstarta hjärnan för att fixa dagens kreativa utmaningar? Det finns säkert en app för det. Eller tre.

Idea Stimulator (7 kronor)
Idea Stimulator

Det här är min nya favoritapp. Inte för att den är särskilt revolutionerande eller avancerad, utan just därför att den inte är det. Den påminner om enkla tips för att syresätta hjärnan och locka fram nya tankar. Den uppmanar till att kombinera, vara barnslig, garva och vara frågvis. Om det funkar? Låt oss testa.

Whack Pack (15 kronor)
Whack Pack

Roger von Oech verkar vara en klipsk man. Han har skrivit böcker, bloggar och gjort kortlekar om enkla strategier för att öka kreativiteten. Nu har han gjort den där kortleken till en app också. Dra ett kort – och börja tänka annorlunda.

Note to Self – NTS (gratis)
NTS

Som examensarbete på Beckmans Designhögskola valde (min tidigare klasskamrat) Zorica Radovic att undersöka fenomenet kreativitet. Resultatet blev en app som inspirerar till nya sätt att tänka – och mod att experimentera. Den ställer raka frågor som motiverar och ger förslag på vägar att komma vidare. Min favorit: Just do it ffs!