Tio art directors ställer ut fotokonst utan krav

ad_ok

Stockholm har redan sitt Fotografiska. Och i mars 2011 fick Göteborg – äntligen! –  sitt första galleri för fotografisk konst. En av de första utställningar på Eugén & William blir Another Direction, där tio art directors från stans reklamvärld ställer ut sin fotokonst. Varje konstnär får en väggyta på 1×4 meter till sitt förfogande. Samlingsutställningen är tänkt att bli ett utmanande möte mellan den konstnärliga möjligheten att uttrycka sig fritt och det strikt kommersiella konstnärskapet, som är vardag för dessa art directors:

  • Håkan Aludd, Sunny side up
  • Andrew Cowie, C52
  • Elisabeth Dunker, Fine Little Day
  • Jan Eneroth, GOSS
  • Henrik Gustafsson, Stendahls
  • Helena Gyllensvärd, Gyllensvärd & Co
  • Nicklas Hultman, Valentin & Byhr
  • Karin Jacobsson, Forsman & Bodenfors
  • Emil Jonsson, Dear Friends
  • Martin Necander, Hey it’s Enrico Pallazzo!

Utställningen öppnar med vernissage lördagen den 17 september klockan 12-16, och pågår till och med den 1 oktober. Adressen är Erik Dahlbergsgatan 3. Redan nu har över 240 personer anmält sig till vernissage-eventet på Facebook.Kommentarer inaktiverade.