Möten äter upp din tid

Möte

Den här illustrationen är så bra. Tipstack till Joakim Nilsson.

Vi undviker gärna långa möten – det var inte direkt därför vi valde det här jobbet. De bästa arbetsdagarna är dagarna utan möten, då vi kan koncentrera oss helt på det som är riktigt kul : att komma på bra idéer.

Martin Marklund i Sälj det med ord! – konsten att skriva reklam

Jag gillar verkligen att träffa människor, men jag ogillar möten. Under mitt första år som frilanscopywriter har jag suttit i rekordfå – och alltid effektiva – möten. Det är jag glad för. Och visst kan man göra sig lustig över det här med möten, men faktum är att det är ett jätteproblem. För många (onödiga) möten äter upp den tid och kraft som du kunde ha lagt på att jobba. Alla möten borde vara färre och kortare (läs: mer effektiva). Gå därför bara på de möten som du verkligen måste vara med på (dra en lögn om så behövs), och kräv att de där två timmarna är väl investerad tid. Annars kan det lika gärna kvitta.

Läs också
Jason Fried om konsten att jobba på jobbetKommentarer inaktiverade.