Storslagen och fascinerande jorden-runt-resa på 90 minuter

Livet

Jag har sett Livet under en dag (eller Life in a Day, som den heter på engelska). Filmen är inspelad under en dag – den 24 juli 2010 – av 80 000 (!) filmare i 192 länder. Den hade premiär i somras, och visas nu på SVT Play (till och med torsdag 10 november).

Det hela är ett samarbete mellan National Geographic och Youtube. Kevin MacDonald – mest känd för filmen The Last King of Scotland – har lett arbetet med att foga samman de fragmentariska filmerna till en jorden-runt-resa på 90 minuter. Här kan du se filmens trailer.

Jag blir helt tagen av den här filmen. Den har nästan allt. Och den får mig att på nytt bli fascinerad, förundrad och imponerad över hur vackert livet är. Den säger någonting viktigt om hur vi människor är, tänker och fungerar. Att vi är mycket lika varandra. Den sätter fingret på vad är driver oss, vad som är viktigt i våra liv genom frågorna Vad älskar du mest? Vad har du i fickan/handväskan? och Vad är du rädd för? Att förstå andra människor är motorvägen till att skapa bra reklam, och därför är den här filmen inspiration deluxe.

På filmens Youtube-kanal kan du se hela filmen (eller filmer i filmen).

Kommentarer inaktiverade.