Smart drag, Samsung.

Samsung

Reklam är som schack. Det handlar om att hitta en strategi som ger konkurrenterna ett lite sämre utgångsläge. Och om man heter Samsung och har en konkurrent som heter Iphone, då tycker jag att det här är ett smart drag:

Jag tror inte att Samsung med den här reklamfilmen hoppas omvända de redan Apple-frälsta. De är redan förlorade. Men kampen om de själarna som har så mycket som ett uns tvivel – den kampen kan man gå segrande ur. Det tänker Samsung göra med en mobil som är snyggare, större och snabbare (och som redan finns på marknaden). Att driva med de bokstavstrogna hipsterköarna (gillar verkligen den förolämpade tjejen som härmas) innebär inte att Samsung sätter Apple i matt, men det här är ett drag som förändrar förutsättningar för det fortsatta spelet. Det kan vara nog så svårt, och här börjar Samsung långsamt långsamt förändra hur människor uppfattar världen. The next big thing is already here.

Reklambyrån heter 72andSunny. Regissören är Michael Downing.

Vad tycker du?

***

Fler reklamfilmer i kampanjen hittar du på Samsungs Youtube-kanal.