Här är världens femton bästa copywriters (tre är svenskar)

Shahir Zag

Ett nytt år innebär som ofta en summering av det gångna. I reklamens värld finns Big Won, som håller koll på vem som vinner vad – och nu presenterar topplistornas topplistor. Man har kommit fram till att BBDO New York är världens mest belönade reklambyrå under 2011, tvåa är AlmapBBDO Sao Paulo, och trea hamnar Y&R Dubai (Forsman & Bodenfors är imponerande sjua – mycket tack vare IKEA-kampanjerna med vaggvisor och hembakat).

Listan över de mest belönade reklamskribenterna är – med svenska ögon – också rolig läsning. Tre svenskar – Ebba Hult, Anders Hegerfors och Fredrik Jansson – finns med bland de femton främsta. Toppar listan (överlägset) gör Shahir Zag, som är copywriter och chief creative officer på Y&R Dubai. Han ser ut såhär:

Zag

Hans största kampanjer under 2011: Accessories Required för Harvey Nichols och Rare för Land Rover. Men lika imponerande är den sprudlande kreativitet med ord som han visar upp på sin blogg – rekommenderas! Du kan också följa honom på Twitter.

Listan så …

***

VÄRLDENS MEST BELÖNADE COPYWRITERS 2011

1. Shahir Zag, Y&R Dubai
2. Marc Wong, JWT Shanghai
3. Eric Kallman, Wieden+Kennedy Portland
4. Craig Allen, Wieden+Kennedy Portland
5. Freddie Powell, Wieden+Kennedy Amsterdam/London
6. Stuart Harkness, Wieden+Kennedy Amsterdam/London
7. Spencer Lavellee, Droga5 New York
7. Adam Noel, Droga5 New York
9. Mark Lewis, BBH London
10. Florin Florea, McCann Erickson Bucharest
11. Ebba Hult, Wieden+Kennedy Amsterdam
12. Anders Hegerfors, Forsman & Bodenfors
12. Fredrik Jansson, Forsman & Bodenfors
14. Lisa Glock, Jung von Matt Hamburg
14. Henning Mueller-Dannhausen, Jung von Matt Hamburg

Ett svar till “Här är världens femton bästa copywriters (tre är svenskar)”

  1. Jonathan skriver:

    Fler svenskar än kvinnor!