Inspiration // Yayoi Kusama

YK_1

Yayoi Kusama (född 1929) är japansk konstnär och skulptör. Hon älskar att skapa prickar i sina verk. Och de verk hon skapar, de är fantastiska. Hennes Gleaming Lights of the Souls (bilden nedan) ingår i den permanenta utställningen på Louisiana. Och nyligen skapade Yayoi, tillsammans med tusentals barn, ett rum pepprat med färgglada klisterprickarGallery of Modern Art i Brisbane.

YK_3

YK_2

YK_4

YK_5

Inspirationstack till Zorica Radovic.

***

Bonus. Det är lätt att gå låta livet gå på repeat, att lyssna på samma låtar, se samma filmer, vandra samma gator runt runt hela hela tiden. Jag försöker utmana mig själv att hela tiden hitta det som är nytt (åtminstone för mig). Här är fyra vackra låtar som jag har upptäckt de senaste dagarna:

Maja Alderin – Darling
Niki & The Dove – DJ, Ease My Mind
RebekkaMaria – Oh Solitude
Amanda Mair – House