“People with passion can change the world for the better”

Steve Jobs

“The world has lost a visionary. And there may be no greater tribute to Steve’s success than the fact that much of the world learned of his passing on a device he invented.”
– Barack Obama

Steve Jobs död den 5 oktober innebar det gångna årets kanske mest uppmärksammade nyhet. Och det finns förstås anledning till det. Han förmedlade en inspirerande inställning till livet, och lyckades bygga ett varumärke som folk har lätt att både älska och använda. Om den resan handlar den här timslånga BBC-dokumentären. När jag ser den blir det tydligt för mig att Apple på allvar har insett att allting handlar om marknadsföring (inte så mycket om teknik), att enkelhet attraherar – och att människor är villiga att skiljas från sina pengar om de i utbyte får smarta produkter. Historien om Steve Jobs och hans Apple är vår tids mest fascinerande varumärkessaga. Inte alltid vacker, men alltid inspirerande. Se.

SVT Play kan du se dokumentären Hur Steve Jobs förändrade världen (till och med 18 januari 2012).

Citatet i rubriken är hämtat ur den här videon, där Jobs pratar om marknadsföring och om “how simple brands really need to be”.