Petrus och Martin om portfolio: "Gör egna grejer."

Petrus & Martin

Hej Petrus Kukulski och Martin Marklund, copywriters på Honesty. Hur tycker ni att man som copywriter bör utforma sin portfolio?
Martin: När jag efter Berghs sökte mitt första jobb visade jag inga reklamgrejer som jag hade gjort på skolan. Istället hade jag med mig mina egna filmmanus som jag hade suttit och skrivit för olika varumärken. Mina tips är: gör egna grejer, sitt på din kammare, visa vem du är.
Petrus: Jag hade gjort allt själv, klippt och klistrat och ritat. Då kändes det personligt och visuellt eget. Jag trodde på det och tyckte om det själv. Många snackar om att man måste visa ett koncept, men ibland räcker det långt med fem bra annonser. Det talar sitt tydliga språk.Ett svar till “Petrus och Martin om portfolio: "Gör egna grejer."”

  1. A skriver:

    Bästa killarna. (y)