Amerikansk “hyllning” till Paris

Bland alla böcker som finns, vill jag just nu helst läsa den här:

Paris love

En copywriter som skriver en bok om Paris? Klart jag vill (läs: måste) läsa den. Det är Rosecrans Baldwin som i Paris, I Love You but You’re Bringing Me Down berättar om hur han – trots noll erfarenhet och noll franska – får jobb som copywriter på en reklambyrå i staden han alltid har drömt om att bo i. Men bilden av Paris visar sig snart vara en annan än den han minns från barndomens familjesemestrar.

Paris

Förutom att vara copywriter och författare är Rosecrans Baldwin också grundare till nätmagasinet The Morning News. Han har nu lämnat Paris, och bor idag i North Carolina. Han har tidigare skrivit boken You Lost Me There (2010). På GQ kan du läsa början på hans bok om Paris, men jag behöver inga fler skäl (det grafiska omslaget är ännu ett). Nu beställer jag den hos Bokus (som förövrigt också levererar till utlandet – bra!). Och jag köper George Lois nya Damn Good Advice (For People With Talent!) när jag ändå är igång.

***

BONUS. Baldwin verkar vara en produktiv man. Han är nu också aktuell med en bok om hur amerikaner ser på Frankrike. I Our French Connection har han frågat folk som bor i amerikanska städer som heter Paris vad de tycker och vet om sin europeiske namne. Här kan du läsa del 1 och del 2.

BONUS. Om du befinner dig i New York ikväll: kika förbi Grey Area, 547 Broadway, No. 2, där Rosecrans Baldwin och The Morning News ställer till med boksläppsfest. Läs mer här.