Inspiration // Ai Weiwei

“Creativity is the power to reject the past, to change the status quo, and to seek new potential.” – Ai Weiwei

feb20_jeudepaume

Ai Weiwei är en lika fascinerande som omtalad konstnär. Kines. Mäktig bloggare. Aktivist i kampen för yttrandefrihet. I juni 2011 arresterad i 81 dagar, därefter frigiven, men förbjuden att resa från Peking och att kommunicera över Internet. Jag besökte hans utställning på Jeu de Paume i Paris, och kan konstatera att hans verk är djupt inspirerande. Hans konst är storslagen, komisk och märkligt på samma gång.

Stockholms konsthall/Magasin 3 pågår just nu hans första separatutställning på svensk mark (till och med 10 juni). Gå och se den. Och följ honom på Twitter.

ai-weiwei-007

birdsnest

u0012196kin

Adventure_Journal_Daily-Bike_Ai_Weiwei_660

1252137711.23

BONUS. Pinterest – denna tokigt hajpade plats – har jag samlat andra fantastiska människor som jag mötte i Paris. Som Gilbert BécaudAlain Duchasse, Françoise Hardy, Claude François och Honoré de Balzac för att nämna några.