Uppmuntra en reklamare idag

Uppmuntra

Illustration: Daniel Vaccino. <– skicklig tecknare (trots att han är copywriter)

I den här branschen är vi alldeles för duktiga på att klanka ner på varandra. Att såga andra jäms med fotknölarna har blivit vår paradgren, som gör branschmediernas kommentarsfält till en sorglig läsning. På detta tjänar ingen. Alla är vi förlorare.

Vi kan bättre.

Därför uppmuntrar jag dig som läser det här att idag – fredagen den 25 maj – uppmuntra en kreatör i den svenska reklambranschen. Det kan vara någon som inspirerar och imponerar. Någon som du inte känner eller känner väl. Skicka ett mejl, ett brev, en blomma eller bjud på lunch. En rad kan betyda allt. Och idag känns som en bra dag. Jag menar, det är sol och lön och fredag. Nog att det säkert hade varit än mer välbehövligt en sketen måndag i oktober, men det kan vi fundera över när den dagen kommer.

Jag tror att du helt spontant vet vem (eller vilka) du vill uppmuntra. Det behöver inte ta mer än en minut. Mejladressen eller numret till den du vill uppmuntra är lätt att hitta. Och om du vill får du gärna (här eller på Facebook) berätta vem du uppmuntrade – eller blev uppmuntrad av! – och vad reaktion blev. Trevlig fredag!6 svar till “Uppmuntra en reklamare idag”

 1. Victoria skriver:

  tack för en fantastisk och inspirerande blogg, även för oss som precis är på väg in i branschen och knappt det. (tänker att jag slår två flugor i en smäll här). skönt att du är tillbaka!

 2. Ingrid skriver:

  Det får bli ett glatt tack till dig för boken som jag nu läser om.
  I love it!

 3. Alqvist skriver:

  Helt rätt. Jag är å andra sidan bra på att ge både kritik och beröm. Mest beröm faktiskt. Och responsen är alltid överväldigande. Ge energi och få energi tillbaka.

 4. Mattias, en märklig synkronicitet. Jag satt faktiskt och funderade på det där igår. Så jag skickade iväg ett uppmuntrande mejl till en branschkollega som är helt suverän och som inte fått så mycket ljus på ett tag.

  Bra initiativ där.

 5. Mattias skriver:

  Victoria: Tack! Jag gillar verkligen dina fotografier från Nice. Får mig att längta dit.

  Ingrid: Härligt att höra. Fortsatt kul läsning!

  Alqvist: Fortsätt så.

  Per: Slumpen är som bekant ingen tillfällighet.

 6. Ronette skriver:

  Jag vill också tacka dig för boken som jag bläddrar i ganska ofta. Har fått väldigt mycket bra tips från den och nya insikter. Och jag tror att den hjälpte till en del vid mina prover som gav mig en berghs-intervju :))