Inspiration // Folk som läser


Foto: Ourit Ben-Haïm

Att läsa är att resa, säger Akademibokhandeln. Och omvänt är att resa för många synonymt med att läsa; i tunnelbanan, på vagnen, på tåget, i bussen, på flyget – vi läser. Själv har jag ofta svårt att inte (diskret) snegla ner i andras böcker, för att bara i en mening få vara i den värld som de befinner sig i istället för att vara här och nu. De ser alltid så uppslukade och tillfreds ut, de som mitt i rusningshetsen är försjunkna i en uppslagen bok.

Ourit Ben-Haïm är också fascinerad av resande läsande människor. Hennes senaste fotoprojekt – The Underground New York Public Library – fångar folk med som flyr in i bokens värld mellan Franklin Avenue och Grand Central. I ett halvår nu har hon publicerat fotografier på folk med bok. Varje söndag postar hon en bild på någon som läser Bibeln. Och förutom en rad vackra fotografier ger den här bloggen också många, många lysande boktips.

www.undergroundnewyorkpubliclibrary.com

 

via Niclas Strandh