Värvet = smarta, långa snack om livet, reklam och medier

Efter att ha tipsat om Reklamradio.se känner jag att det närmast vore tjänstefel att inte också uppmärksamma ett annat poddradio-program, som utan tvivel förtjänar att bli just uppmärksammat. Så här:

Idag har jag tagit en lång morgonpromenad, och när jag skriver det här sticker och pulserar det fortfarande sådär konstigt  i benen. Jag har gått längs Mölndalsön, förbi vagnhallarna och gamla remfabriken, rundat Korsvägen, upp längs Delsjövägen, över Strömmensberg och hem. Hela vägen har jag lyssnat på Värvet, där programledaren Kristoffer Triumf den här gången pratar med Lotta Lundgren.

Det är ett möte mellan två avhoppade copywriters. Lotta (Forsman & Bodenfors, Garbergs, Åkestam Holst) hoppade av för att bli matskribent, leda tv-programmet Landet Brunsås och ge ut kokboken Om jag var din hemmafru. Och Kristoffer (Great Works, Saatchi&Saatchi) tog steget till att jobba med tv, bli stå-upp-komiker – och skapa Värvet såklart. Efter att ”ha haft skitmånga jobb”, kände han att det var dags för ”någonting som var mitt, där jag fick bestämma och vara chef”.

Det timslånga samtal som utspelar sig mellan Lotta och Kristoffer är ett samtal skulle jag vilja beskriva som varmt mänskligt. Det är befriat från trams och slapstick, utan att för den sakens skull någonsin bli tråkigt. Istället är det ärligt, sunt, klokt och sansat – det goda samtalet för 2010-talet, helt enkelt. Hela vägen är det ett medryckande snack med mixen maten, rösten, reklamen, bekräftelsen och den avväpnande kärleken. Lyssna på det här.

Värvet är en poddradio som många inom reklam- och mediebranschen de senaste månaderna har hyllat och hajpat. Med all rätt såklart; Kristoffer Triumf är en briljant intervjuare – och har lyckats locka en drös intressanta personligheter till sin hemmastudio i Vällingby: Henrik Schyffert, Kristoffer Appelquist, Simon Gärdenfors, Annika Lantz, Peter Magnusson, Sissela Benn, Lina Thomsgård, Filip Hammar och Alex Schulman för att nämna några.

Värvet på iTunes (just nu finns 18 program).

***

En intervju med Värvet-grundaren Kristoffer Triumf kommer i Please copy me #1 i slutet av september.

***

Det är inte helt enkelt att ta/få betalt för digitalt material. Låt oss ändra på det! Om du gillar Värvet: donera en slant eller sedel till projektet på Funded by me.