NK-annonsen som gör sitt jobb

Jag läser DN. Det är helg. Jag bläddrar, skummar – och får syn på en liten grön annons. Eller det är snarare den som får syn på mig; den liksom hoppar upp ur tidningen. Upp och shoppa, säger den. Nu öppnar NK Stockholm redan kl. 11.00 på söndagar. Välkommen.

Sedan bläddrar jag vidare, och den där annonsen återgår till sitt. Den har gjort sitt jobb. Jag har lagt märke till den, och den har fått mig att på nolltid fatta grejen. Jämfört med många andra annonser i samma tidning har den till och med gjort ett utmärkt jobb. Okej okej att det vore dumt att hoppas på en guldäggsnominering för den här. Så omvälvande är den liksom inte. Men den är – i sin enkelhet och tydlighet – ett stycke god copywriting.

Arbetsgruppen
Reklambyrå: Garbergs
Copywriter: Ermes Klempetsanis, Johanna Reis
Art director: Johan Wilde, Elise Björner

Vad tycker du?

***

När vi ändå snackar NK och kommunikation måste jag säga att det är trist att de har skrotat sitt finurliga rea-ord REALISATIONK. Å andra sidan är deras nya grafiska rea-kommunikation smakfullt smart snarare än kalasigt krängig. Reklambyrån är som sagt Garbergs.