Booksklubben #3 – december 2013: Kärlek, vänskap, hat

Vad tycker du om boken? Kommentera/recensera den längre ner.

***


Kärlek, vänskap, hat

Författare Alice Munro År 2009

Nobelpriset i litteratur 2013 går till ”den samtida novellkonstens mästare”.

Vad handlar boken om?
I Alice Munros noveller är det kvinnorna som står i centrum. Berättelserna i Kärlek, vänskap, hathandlar om drömmar och ambitioner, om kärlek och otrohet, och om det pris kvinnor får betala för att leva livet på sina egna villkor. Berättelserna handlar också om drömmar, ambitioner, kärlek och otrohet. Ett annat tema som förekommer ofta är spelet mellan mammor och döttrar, och även mellan systrar och väninnor.

Vem är författaren?
Alice Ann Munro, född Laidlaw 10 juli 1931 i Wingham, Ontario, är en kanadensisk engelskspråkig författare. Sedan debuten 1968 har hon uteslutande publicerat novellsamlingar, möjligen med undantag för den andra antologin, Lives of Girls and Women (1971), som av vissa kritiker har betecknats som en roman. Munro utsågs till 2013 års Nobelpristagare i litteratur med motiveringen ”den samtida novellkonstens mästare”.


***

Vad tycker du?

Kommentera och recensera boken här, gärna enligt den här modellen:

– På en skala från “älskar” (10) till “hatar” (0) ger jag den här boken:
– Det bästa med den här boken är:
– Det mindre bra med den här boken är:
– Här vill jag skriva mer om vad jag tycker/tänker/tror om boken, så därför gör jag det: