Booksklubben #4 – januari 2014: Den gamle och havet

Vad tycker du om boken? Kommentera/recensera den längre ner.

***


Den gamle och havet

Författare Ernest Hemingway År 1952

Vad handlar boken om?
Den gamle fiskaren Santiago har inte haft någon tur med sitt fiske och har inte fångat någon fisk på flera månader. Han är emellertid övertygad om att hans otur är på väg att ta slut och ger sig ensam ut med sin lilla båt på havet utanför Kubas kust. Redan första dagen får han en enorm spjutfisk på kroken. Boken handlar om de dygn då fiskaren kämpar mot fisken. Ju längre kampen pågår desto mer ökar fiskarens beundran för och medkänsla med sin motståndare. Till slut …

Vem är författaren?
Ernest Hemingway (1899–1961) var amerikansk författare och journalist. Han debuterade 1925 och mottog Nobelpriset i litteratur 1954. Under sin livstid publicerade han sex romaner, lika många novellsamlingar och två fackböcker. Ytterligare tre romaner, fyra novellsamlingar och tre fackböcker gavs ut postumt. Hemingway är känd för att hushålla med orden och använda många underdrifter samt för att skapa trovärdiga litterära figurer. Flera böcker är idag klassiker i den amerikanska litteraturen, däribland Farväl till vapen, Och solen har sin gång samt Den gamle och havet.


***

Vad tycker du?

Kommentera och recensera boken här, gärna enligt den här modellen:

– På en skala från ”älskar” (10) till ”hatar” (0) ger jag den här boken:
– Det bästa med den här boken är:
– Det mindre bra med den här boken är:
– Här vill jag skriva mer om vad jag tycker/tänker/tror om boken, så därför gör jag det:Kommentarer inaktiverade.