Därför flyttar vi till Lidköping från Göteborg

Läckö Slott på Kållandsö utanför Lidköping

Okej, det här blir ett spel på de mer personliga tangenterna, men om du är nyfiken: läs.

Om 2 veckor exakt packar vi ut lådorna och drar. Efter att ha bott i Göteborg i 13 år har Evelina och jag (Mattias) valt att snart istället kalla Lidköping för hemma.

De senaste (nästan) 6 åren har vi bott här i Sävedalen, någon mil öster rakt om Göteborg, i en lugnt villaområde med flerfamiljshus och supernära till skogen och sjöar. Vi har trivs mycket bra; här har våra barn (Elis som är 5,5 och Ilse som närmar sig 2,5) vuxit upp, plockat hallon i trädgården, klättrat högt upp i träden och ramlat omkull på cykelbanorna.

Halvt på skämt, halvt på allvar

Under hösten (2019) föddes en tanke om att flytta till något ännu bättre. Den tanken blev till verklighet på bara några veckor. Evelina skickade ett sms om ett hus som låg ute: ”Eller kanske det här.” Det var halvt på skämt, halvt på allvar, precis som hela den här grejen om att flytta till ”Lisch”. Vi har varit där mycket de senaste 15, 16, 17 åren, eftersom Evelina har sina föräldrar och sin syster med man och barn där. Vi har alltid pratat om ”att åka hem” när vi ska åka dit.

Skolan tvärsöver gatan på Kållandsö

Nästan innan vi visste ordet av hade vi varit på förhandsvisning, budat och vunnit det där sms-huset. Vi skulle flytta till Otterstad! Det är ett samhälle med 130 invånare som ligger 15 minuter norr om Lidköping, ute på det som heter Kållandsö (5 minuter från Läckö Slott, och 3 minuter från fiskeläget Spiken). Det finns varken mataffär eller post i Otterstad, men däremot ligger förskolan och skolan upp till årskurs 6 tvärsöver gatan från vårt nya hus.

En plats att växa på i 10 år

Huset så är ett klassiskt hus-hus, en 1,5-plansvilla på 155 kvadrat med en totalt insynsfri trädgård (läs: gräsmatta) på nära 1 000 kvadrat. Här växer ett äppelträd och ett bigarråträd; i övrigt är trädgården ett blankt blad, där vi planerar för odlingar och ett växthus/orangeri. Inne kommer vi att renovera övervåningen och något rum på nedervåningen. Och här tänker vi bo i minst 10 år.

Rulla vagn och Please copy me fortsätter framåt

Livet kommer att bli ett annat, och också inte. Vi kommer att fortsätta att jobba med Rulla vagn ihop och med Please copy me för min del precis som vanligt. Okej, jag kommer kanske inte leda längre kurser på plats i Göteborg. Däremot kommer jag att göra utbildningar (online och IRL) och köra heldagsföreläsningar och göra event.

Sökes: kontor i Lidköping

På sikt kommer vi att skaffa oss ett kontor ihop inne i Lidköping, dit det som nämnt är 15 minuter med bil. Det finns många fina kvarter och gamla fabriksbyggnader där, och det finns schyssta lunchställen och fik; jag tänker direkt på Mellbygatans och Café Bella Mi.

Det här är viktigt det kommande året

För min del kommer det närmaste året att handla mycket om att utbilda, göra ett fåtal större uppdrag och (framför allt) att skriva Copyboken, som utkommer den 28 oktober 2021, och att lansera Copypodden i oktober 2020.

Nya tider väntar alltså. Hej då och tack för allt, Sävedalen. Hej, Otterstad!

Please copy me flyttar till Otterstad 3