Lär känna Mattias: Om att driva bolag med sin fru, knäcka jobbkoden och bygga app om små bebisars sömn

Vill du lära känna mig lite bättre?
Jag tänker skriva ett par inlägg framöver för att ge dig en blick in i mitt liv.

Jag är 40 år och bor på #Kållandsö tillsammans med min fru Evelina (vi har varit ett par sedan 2003). Tillsammans har vi barnen Elis, 8, och Ilse, 5. Och så har vi Milou, som är en vit husky-ish. 🐶

De senaste tio åren har det varit … rätt så fullt upp. Och oerhört roligt!

Jag har klurat och knådat mycket för att ”knäcka koden” i mitt eget bolag Please copy me, att hitta sätt att jobba smartare, att ta bättre betalt och kunna vara ledig mer.

I januari 2016 började Evelina och jag prata om att det saknades en digital mötesplats och kunskapshubb för alla oss småbarnsföräldrar i hela Sverige. Den idén födde Rulla vagn, som vi (och framför allt Evelina) har drivit i hela 7 år nu. Sajten har över 200 000 unika besökare varje månad, och vi har kommit att samarbeta med härliga människor och varumärken som Polarn O. Pyret, Bugaboo, Babyshop, Apohem och Dina Försäkringar (för att bara nämna några). Vårt ”varför” blev snart tydligt: Ingen förälder ska känna sig ensam.

I arbetet med Rulla vagn har Evelina och jag blivit experter på småbarnsföräldrar. Vi har insett att det största problemet för flest nyblivna föräldrar är sömnen (både för sin bebis och sig själv).

Så Evelinas väl uttänkta sömnschema på insidan av köksskåpet därhemma blev snart en klickraket på Rulla vagn, och kom tidigt 2021 att bli en med forskning sammanflätad app: BabyNaps. Med den inledde vi vad som kommer att bli en svindlande global tillväxtresa, vida större än den vi gjort med Rulla vagn.

Vi lyssnar på smarta och schyssta människor som kan massor om att ändra beteenden, att få en app att flyga, att hitta rätt i prismodellen och att marknadsföra appen på nya marknader.

🔥 En lärdom i allt detta: hur du lägger grunden är sååå avgörande för resten av bolagsbygget. 🔥

Mycket tack vare att vi har byggt Rulla vagn attraherade appen snabbt +40 000 föräldrar som betalade för BabyNaps. Idag har vi susat förbi 100 000 nedladdningar. 🚀

Evelina leder allt arbete med att hela tiden vidareutveckla, att addera nya funktioner, att producera innehåll och marknadsföra varumärket. Jag skriver alla UX-texter i appen, som numera finns på engelska, norska och svenska. Med ombord har vi Johan Rönnblad, som i decennier jobbat som försäljningschef i flera stora bolag. Han är vår ”okej-här-är-målet-nu-tar-vi-oss-dit-kapten.”

SNACKA om att jag har spännande dagar på jobbet! Den är en ynnest att få vara med i TRE bolag och få fylla varje arbetsdag med sådant som Evelina och jag själva väljer och bestämmer över. Den är en ynnest att få vara med i TRE bolag och få fylla varje arbetsdag med sådant som Evelina och jag själva väljer och bestämmer över. Ingen säger åt oss vad vi ska göra (vi lyssnar gärna på kloka människors goda råd). Vi kan börja dagen med en lugn promenad med Milou, komma in lite senare till kontoret, och hämta barnen tidigare när det är lugnt i kalendern.

Tack för att du har läst. 🙏🏻