Så får du över 7 miljoner spelningar på Spotify (som BabyNaps)

Evelina Åkerberg och Mattias Åkerberg driver bolaget och appen BabyNaps.

Ihop med Evelina Åkerberg gör jag appen BabyNaps App, som idag är den överlägset mest populära sömn-appen bland svenska småbarnsföräldrar. Appen i sig är ett eget kapitel (jag berättar mer om den i ett inlägg snart). Samma sak med UX-texterna; det blir också ett eget inlägg. Det jag vill berätta om nu är musiken.

Musiken? Ja.

Evelina såg en lucka: “Vi borde ha en egen vaggvisa för BabyNaps, som gör att föräldrar för upp öronen för först varumärket och sedan appen. Och vi borde ha ett eget white-noise-spår som går på repeat och hjälper bebisar att somna och sova gott.”

Hon bad Oskar Nyström, värmlänningen som klipper både Rulla-vagn-podden och Copypodden, att jobba fram förslag. Oskar komponerade ett white noise-spår, som snart fick miljontals (!) spelningar på Spotify, och som bara fortsatte uppåt uppåt. 🚀

Då kom det ett mejl. Robert Olausson på Universal Music hade sett låtarna stiga i topplistorna, och ville snacka: “Låt oss licensiera och distribuera BabyNaps nya låtskatt och få ännu fler att hitta den och lyssna.” 😊

Under hösten 2022 tecknade vi avtal med Universal Music Group, ett av jordens största skivbolag med artister som Avicii, Abba, Lady Gaga, Robyn och Metallica.

Med allas muskler har BabyNaps låtar nu över 7 miljoner spelningar. 💃 🕺 Och den svindlande resan bara fortsätter med över miljonen (!!) nya spelningar varje månad.

Under mars 2023 släpper vi fyra nya spår med melodisk white noise. Här hittar du alla BabyNaps låtar på Spotify.

Att vi skulle slå på Spotify var ingenting alls som vi såg komma. Tänk vad man får vara med om när man jobbar hårt, jobbar ihop och är fri i tanken.