Mattias hyllar Göteborg

Mattias hyllar Göteborg

Volvo släpper en sprillans ny bil (XC90) och hyllar hemstaden Göteborg i lanseringskampanjen. Mattias bidrar till hyllningen med en text hemifrån köket:
Från köksfönstret ser jag ut över hela staden. Varje morgon står jag här, väntar på att kaffet ska bli klart, så att jag med händerna om två koppar får tassa tillbaka till sängen, krypa ner bredvid min fru. Jag står vid fönstret och tittar ut. Jag ser bilarna susa förbi, jag ser pendeltågen anlända som gula streck. Jag ser Skansen Lejonet, Skansen Kronan, och vidare hela vägen ut till Älvsborgsbron, Kattegatt, Nordsjön, Atlanten. Jag ser kranarna, fabrikerna, tinnarna, tornen. Jag tänker: Den här staden har ett ruffigt yttre, har valkar i händerna. Innanför det yttre: ett hjärta som bultar tungt, som pumpar mod och nyskapande ut i varje kvarter. Mitt Göteborg har det som många andra städer saknar. Jag släpper staden med blicken, men den släpper aldrig taget om mig. Jag tassar tillbaka till sängen. #madebygöteborg
*** Dela på Facebook / Dela på Twitter