Copywriting/webbtexter av Mattias Åkerberg | Please copy me

[image_block link="" image="14880" height="394" width="1/1" el_position="first last"][color_block color="#24C1FF" header="Texter" image="15" height="394" width="1/1" el_position="first last"]Mattias Åkerberg är frilansande copywriter, författare och föreläsare. Evelina Åkerberg är frilansande kommunikatör och projektledare inom digitala kanaler.[/color_block]

Mina uppdragsgivare säljer lägenheter, torkskåp och smycken. Mina uppdragsgivare skapar lönsamma möten, fyller hela Ullevi och målar upp storslagna framtidsvisioner. Bland mina uppdragsgivare finns stylister, arkitekter, mässarrangörer, fastighetsbolag, underhållare, butikskommunikatörer, bildbyråer, smyckesdesigners, samtalsterapeuter – och en struktör. Mina uppdragsgivare gör tusen saker. Jag skriver texter – och tänker kreativt och strategiskt för deras bästa. Jag heter Mattias Åkerberg. Jag är din copywriter, om och när du vill. Här är ett urval av mina texter.

Webbtexter för Got Event

Ullevi – Nordens största arena går på knock

Här tog sig Sverige till VM-final i fotboll 1958. Här knockade Ingo sin motståndare Eddie Machen. Här satte Jonathan Edwards dubbla världsrekord i tresteg. Här rockade Bruce Springsteen så det skångrade i betongen. Och hit lockade Håkan Hellström 70 144 människor till en oförglömlig musikfest sommaren 2016. Med sin konsertkapacitet på 75 000 åskådare är Ullevi Nordens största evenemangsarena för musik, fotboll och friidrott. Upplev oöverträffade idrottspresentationer och magisk musik på Ullevi!

Gamla Ullevi – Fotbollstempel för Göteborgsalliansen – nationalarena för damfotboll

Gamla Ullevi stod klar 1916, och kallades redan då för ”Skandinaviens modernaste fotbollsbana”. 2007 revs arenan, och uppstod två år senare som nybyggt fotbollstempel för alliansklubbarna IFK Göteborg, Gais och Örgryte IS. Här skiner Poseidon, här maler gårdakvarnar och här har svensk damfotboll sin stolta nationalarena. Upplev fotbollsmagi på Gamla Ullevi!

Presentationstext för Skanshage Sweden

”Det är ingenting, men det säger allt.”

När Jeanette Skanshage var tio år fick hon ett silverarmband i present. Sanningen att säga blev det där armbandet till en början mest liggande i smyckeskrinet. Men med åren började hon använda det oftare, nästan varje dag. Det där armbandet åkte på och av, fram och tillbaka. Med tiden fick det en mattare lyster. Men det höll, och det höll stilen genom trend och tid och allt. Hon putsade upp det, det blev som nytt, och som gammalt igen, och hon putsade upp det på nytt.

Jeanette utbildade sig till ingenjör och arbetade i femton år med broar. En dag fick hon nog; en större dröm hade slumrat i henne. Mycket hellre ville hon skapa smycken. Hon ville skapa smycken som är tydliga, enkla och eviga – precis som det där silverarmbandet (som hon fortfarande bär ibland).

Och nu skapar Jeanette smycken för dig. Under varumärket Skanshage Sweden gör hon halsband, armband, örhängen och ringar som är minimalistiska och bestående. I sitt skapande tittar hon inte åt trender eller söker medveten inspiration. Istället uppslukas Jeanette av att skapa smycken med tydlig design och med exakta vinklar och proportioner. Och hon sätter en ära i att hennes smycken är särskiljande; hon får ofta höra att det på flera meters avstånd går att se att ”det där, det är från Skanshage”.

Sedan starten 2013 har Skanshage blivit ett mycket uppskattat varumärke, eftersom det vågar stå ut med iögonfallande design. När Jeanette Skanshage visade sin kollektion i Storbritannien (hennes smycken finns att köpa i många europeiska länder) blev en kvinna stående häpen framför det storsäljande halsbandet Stick. Hon stod där en stund innan hon förtjust utbrast: ”Det är ingenting, men det säger allt!”

***

Somligt är oundvikligt – ta väl hand om ditt smycke.

Ditt nya smycke från Skanshage Sweden består av nickelfritt Sterlingsilver. Det kommer att mörkna med tiden, det är oundvikligt; silvret reagerar med svavel som finns naturligt i luften och i huden. Men med en putsduk och silverdip blir smycket som nytt på några sekunder. Och med tiden blir det ännu finare; de repor som till en början lätt uppstår i den mjuka metallen kommer undan för undan att smälta samman och ge smycket en vacker, glänsande patina.Medan tidens tand gör sitt kan du göra mycket för att ta hand om ditt smycke. Tänk på att: – Ta på dig smycket först efter att du har använt parfymer, hudkrämer och hårprodukter. – Ta av dig smycket innan du duschar, badar eller diskar. – Sov inte med smycket. – Putsa smycket då och då – med en putsduk eller silverdip. – Förvara smycket i asken när du inte använder det.Med vänlig hälsning Jeanette Skanshage

Webbtexter för Delbar

DEN SOM DELAR HON HAR ALLTING KVAR

Du lägger fram paketet med gräddglass, måttar med kniven och delar det precis precis på mitten. Du får halva och din vän får lika lite.

Är det så du tänker när du tänker på att ”att dela”?Tänk i så fall om.Tänk om dela inte ger dig hälften. Tänk om dela ger dig allt. Tänk om dela innebär att du får extra grädde, strössel och kolasås på glassen. Tänk om dela betyder massa gräddglass till dig – och lika mycket gott till din vän.Men alla tänker inte så. I jakten på att få allt köper vi en massa grejer. Vi köper EN MASSA GREJER. Vi köper grejer på ett ”nä-det-här-håller-inte”-aktigt sätt. Vi är inte det minsta rädda om det enda jordklot vi har. Men innerst inne vet vi med oss att köpa inte är den enda vägen.Den bättre vägen heter Delbar – en tjänst som inte ger dig hälften, utan allt. Det du delar med dig av till andra, det får du tillbaka i enorma glass-skopor. Du förlorar ingenting, men vinner allt. Du får tillgång till grejer som dina vänner redan har (så att du slipper att alltid köpa nytt) och bara tanken på att dela får dig att lätta lite från marken. Din plånbok däremot, den förblir tung. Och plötsligt slår det dig: de måste vara sanna, de där orden, som stod broderade med korsstygn på tavlan i farmors ombonade kök: ”DEN SOM DELAR HON HAR ALLTID ALLTING KVAR.”

***

KÖPA IS NOT THE ONLY VÄG

Delbar är det enklaste sättet att hitta "vore bra att ha"-grejer bland dina vänner och själv hyra ut eller sälja det som inte används så mycket. Med våra trygghetspaket blir det försäkrat, betalt och klart utan extra ansträngning och du slipper köpa nytt.

***

Access till allt du vill ha

Berätta vad du önskar och få tillgång till ett förråd som är sååå mycket större! Hitta det du behöver hos en vän eller låt Delbar fixa det på enklast möjliga sätt.

***

Och nu?

Du har fattat grejen. Let the delande begin!

Webbtexter för Got Event

VI MÖJLIGGÖR UNDERHÅLLNINGEN.

Du har säkert upplevt magiska ögonblick på våra arenor. Du minns målen, låtarna, skratten, segervarven och den där sekunden då ditt barn tog sina allra första simtag. Vi tar inte på oss äran för allt detta, men vi är stolta över att alltid vara med, bakom kulisserna.

Vi gör det här Det är vi som får artisterna, spelarna och hästarna att vilja komma till Göteborg. Det är vi som krattar manegen, ordnar isen, klipper gräset, säljer biljetterna, samordnar med säkerheten, minimerar köerna, fyller bassängen – och ser till att allt är helt och rent. Det är ett jättejobb, och ett viktigt uppdrag – och vi älskar det.

Vi gör det för Göteborg Vi heter Got Event och är evenemangs- och arenabolaget inom Göteborgs Stad. Vi ser om oss själva som möjliggörare (och det får du också gärna göra). Det jobb vi gör har en avgörande betydelse för hela turistnäringen i Göteborg: hotell, restauranger, butiker och kollektivtrafiken får fler besökare och ökade intäkter tack vare alla de evenemang som vi anordnar.

Vi finns alltid med Vi ser med glädje till att allting funkar. Ofta tänker du nog inte på det jobb vi gör, och det är okej, men vi finns alltid med när det är match, konsert, festival, föreställning, tävling eller träning på några av våra arenor: Ullevi, Scandinavium, Bravida Arena, Gamla Ullevi, Lisebergshallen, Valhallabadet, Frölundaborg, Valhalla IP och Valhalla Sporthallar och Wallenstamhallen. Vi är Got Event – möjliggörare av magiska ögonblick. Vi är underhållare i världsklass.

***

ARENOR FÖR MAGISKA ÖGONBLICK

Varje dag, året om, möjliggör vi på Got Event magiska ögonblick på våra tio arenor. Vi finns med när det är megakonsert på Ullevi, och vi finns med när det är vattengympa i lilla bassängen på Valhalla-badet. Här kan du läsa mer om våra arenor och de evenemang som är aktuella just nu. Självklart är alla våra arenor rökfria!

Jobbannons för Ung Cancer

Är det här en jobbannons för dig? Tänker dig läsa den för att ta reda på det? Och om det är det, skulle det passa dig att börja jobba hos oss den 1 september? På heltid? Är du förresten utbildad journalist eller copywriter? Eller är du bara en jävel på att skriva, och vill använda dina ord för att förbättra livet för unga vuxna som har drabbats av cancer? Gillar att skapa säljande texter, pressmeddelanden, projektplaner och fondansökningar? Är du road av att hela tiden ställa frågor? Känns den här tjänsten som klipp och skuren för dig? Fixar du att skriva blogginlägg, tweets och statusuppdateringar också? Är du noga med detaljerna (som att det nyss stod ”klipp” när det skulle ha stått ”klippt”)? Kan du uppskatta nyanserna? Så bra. Kan dina ord väcka känslor, skapa debatt och engagera andra? Vill du vara med och förändra? Så bra. Och vill du i så fall också skicka ett mejl där du berättar om dig själv tilljobb@ungcancer.se? Senast den 1 juni? Så bra. För då var det här en jobbannons för dig.

Webbtexter för Nimo (www.duharfel.se)

DU HAR FEL. HÄR ÄR SANNINGEN OM TORKSKÅP.

Ordet ”lagom” finns bara i svenskan. Morötter ger bättre mörkerseende. Och guldfiskar har ett uselt närminne.

Det är lätt att tro på allt det där, att ta en myt för sanning. Det verkar ju rimligt, men är falskt. Likadant är det med torkskåp. Myten säger att de är energislukande, långsamma, dyra och tar en massa plats. Men det är inte sant.

Rätt använt är torkskåpet en miljövänlig vitvara som är skonsam mot både kläderna och plånboken. Så ligger det till. Att kunna erkänna att man haft fel är stort. Att kunna ändra sig är ännu större. Att ta steget och köpa ett torkskåp är större än störst. Den här tidningen avslöjar sanningen om torkskåp. Är du beredd att tänka om?

Låt oss i så fall börja med att fråga …

VARFÖR TORKSKÅP?

Folk har många föreställningar om torkskåpet som faktiskt är falska. De har fått allt om bakfoten. Sanningen får vi fram när vi frågar torkskåpet direkt. Och sanningen är att:

Jag är tyst. Med ett torkskåp slipper du störande dunkdunkdunk-ljud från en torktumlare halva natten. Du får en lugnare hemmamiljö, och du får sova bättre och längre.

Jag är snabb. Med ett torkskåp får du tid över till annat. Du behöver bara hänga in tvätten, sätta på värmen en timme eller två – eller skippa värmen och ställa dörren på glänt över natten – så blir det torrt.

Jag är smart. Med ett torkskåp sparar du pengar och energi. Om du använder ett modernt torkskåp i en timme varje dag blir årskostnaden ungefär 330 kronor (cirka 200 torkningar per år). Det kallar vi energiekonomiskt.

Lägenhetstext för 55 kvadrat mäkleri

Ånäsvägen 56b: OFÄRDIG KAKELUGNS-TVÅA MED PLATS FÖR TUSEN IDÉERVad ska man säga om den här tvåan? Att den är ljus och fräsch och har ett läckert kök från Gaggenau? Nej. Ett någorlunda tränat öga ser direkt att det här är ett renoveringsobjekt med jättestort R. Ett tränat öga - som ditt - ser också möjligheterna bakom det oputsade och under plastmattorna. Massor kan såklart bli bättre här, och precis så fint som du önskar. Så fram med barnasinnet, fram med lusten att renovera. Fram med penslar och tusen idéer. Här finns kakelugnar och en skojig planlösning att ta vara på. Här finns kök och badrum att riva ut (mycket är redan påbörjat, som du ser). Kom på visning - sätt igång!

Webbtexter för David Stiernholm  – presentationstext

Hej. Jag heter David Stiernholm och är struktör.

Varje dag hjälper jag människor och företag att bli mer effektiva genom att skapa bättre ordning och struktur. Jag erbjuder föreläs-ningar, kurser och personliga sessioner. Läs mer om mina tjänster.

Trist? Nä, smart. Kanske tycker du att struktur låter väldigt tråkigt. Jag tycker att struktur är befriande och lustfyllt. Låt mig förklara:

För tolv år sedan jobbade jag som projektledare för ett stort handelsföretag. Jag hade en fullspäckad kalender, men ingen koll. Mitt skrivbord var belamrat, mitt huvud var fullt och jag löste alla mina projekt på uppstuds. Den där totala bristen på struktur fick mig att må dåligt och känna mig stressad – till och med på helgerna. Jag behövde förändring, och började se mig om efter en lösning.

Den lösningen heter struktur. Idag har jag verktyg, tankesätt, metoder och rutiner som gör mig effektivare, flexiblare och – faktiskt – lyckligare! Inom Stiernholm Consulting hjälper jag dig och dina arbetskamrater att upptäcka struktursmarta sätt att jobba.

Sedan starten 2004 har många organisationer, företag, universitet och högskolor valt att anlita Stiernholm Consulting (läs här vad de tycker). Mina uppdragsgivare är allt från väletablerade storföretag till entreprenörsföretag i uppstartsfas. Och de finns i nästan alla branscher – över hela landet. Det som förenar dem är ett fullspäckat arbetsschema, och en vilja att förändra sina rutiner.

***

Vill du få mer gjort på kortare tid?

Då har du hamnat rätt. David Stiernholm är Sveriges ende struktör, och lär varje år tusentals människor på företag, myndigheter, kommuner, organisationer och universitet hur de ska göra för att bli mer strukturerade och nå personlig effektivitet.

Broschyrtext för Karlsborgs kommun

Det här är Lisa. Året är 2012 och hon har precis fyllt 11 år. Hon är ett av ungefär 1 200 barn som bor i Karlsborg. Det är för henne – och för alla andra unga i kommunen – som vi har tagit fram Vision 2020. Det är ett dokument som berättar hur vi tillsammans ska utveckla Karlsborg in i framtiden – allt för att ge Lisa och hennes kompisar en så bra start i livet som möjligt. För trots att vi har en kommun med många fördelar finns det mycket här som kan bli bättre.

Mycket är bra i Karlsborgs kommun. Som möjligheten att hitta ett härligt boende till exempel. Lisas familj är en av många som bor med utsikt över vackra Vättern. Precis i närheten ligger camping-platser, golfbanor och historiska miljöer. Familjen har nära till naturen med sjöar och vattendrag. Och här finns många föreningar att vara engagerad i, många arbetsgivare att jobba för – och goda förut-sättningar att driva eget företag.

Broschyrtexter för samtalsterapeut Lisbeth Olofsson (Samtal.info)

Livet blir inte alltid som man vill eller har tänkt sig. Problemen hopar sig, konflikter uppstår, självkänslan sviktar, kärleken sviker eller någon i din närhet går bort. Insidan tar stryk. Det finns många anledningar att gå i samtalsterapi. Vilken är din?

Se klart – förstå dig själv Vi kan inte styra allt som händer, men hur du reagerar och agerar kan du göra någonting åt. Genom att prata om det som hänt – och händer – kan du se situationen klarare. I samtalsterapi lär du känna dig själv, och blir medveten om varför du känner som du gör. Du får också lära dig att hantera dina känslor och din situation.

En inre förändring Att gå i samtalsterapi är varken konstigt eller ovanligt. Det är inte konstigare än att gå till gymmet eller fråga din bankman om eko-nomiska råd. Skillnaden är att samtalsterapi handlar om en inre utveckling och förändring. Du förtjänar ju att må bra på alla plan i livet. I terapisamtalen bygger du upp din självkänsla, lär dig att förstå dina känslor – eller samlar mod att fatta livsavgörande beslut.

Webbtexter för Stena Fastigheter

BO VARDAGSLYXIGT MED PLUS-STANDARD!

Du sätter ner flyttlådan med en duns utanför dörren. I trappan bakom dig följer hela flyttsällskapet. Du trollar fram nyckeln, sätter den i låset, vrider om. Du är hemma. Du öppnar dörren och doften av nytt rullar emot dig. Här har hantverkare nogsamt renoverat badrummet och köket inför din ankomst. Alla rum har fått parkettgolv och nymålade väggar och tak.

Du kliver in (och hela flyttsällskapet bakom dig får kliva över flytt-lådan som du dunsat utanför dörren). De sa på Stena Fastigheter att det här skulle bli en vardagslyxig lägenhet, ett riktigt lyft … och de hade mer än rätt.

– Ställ lådorna där, pekar du.

Flyttsällskapet börjar kika runt.

– Nya karmar, nya lister, säger någon.

– Handdukstork! ropar en annan från badrummet.

– Och golvvärme! ropar du tillbaka.

– Hur är det med bredband? vill någon veta.

– Allt är grejat, bara att koppla på. Snabbt är det tydligen också. Det är till och med förberett för både diskmaskin och tvättmaskin.

Du står mitt i vardagsrummet och känner den varma känslan av att ha hittat hem. Du känner en hand på din axel, vänder dig om och möter din väns förvånade blick.

– Vänta nu, är det här en hyresrätt?

– Visst. Det är Plus-standard.

– Plus-standard? Ja, verkligen.

***

VAD ÄR PLUS-STANDARD?

Stena Fastigheters Plus-standard är världens chans för dig som vill bo i en hyresrätt som är renoverad med nytt kök, nytt badrum och nya parkettgolv. När en hyresgäst flyttar ut passar vi på att lyfta lägenheten till Plus-standard innan nästa hyresgäst flyttar in. Det gör att du kan bo modernt till en attraktiv hyra – och till och med i samma område där du bor nu. I varje lägenhet är det förberett för diskmaskin och tvättmaskin. Sök en lägenhet med Plus-standard hos oss på Stena Fastigheter nu! Det är verkligen värt en flytt.   

Webbtexter för Kulturrådet / Paus – du och en bok

Paus – du och en bok är en satsning för att få fler idrottande unga att läsa böcker på sin fritid. Över hela landet jobbar idrottsföreningar och bibliotek tillsammans för att väcka läslusten hos unga. Bakom satsningen står med Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna och Kulturrådet*.

Vårt mål är att vända den negativa trenden; färska undersökningar visar att många unga i Sverige läser sällan och har svårt att förstå lite svårare texter. Att läsa av lust – och utan krav – ger unga ett rikare språk, en större förståelse för världen – och en bättre chans att förstå olika typer av texter. Tillsammans kan vi väcka läslusten hos unga!

***

Tema: Lästräning

“Läsning är för hjärnan vad motion är för kroppen.”

Så sa den engelske författaren Joseph Addison (1672-1719). Den som vill bli bättre på något vet att det enda sättet är att öva, öva, öva. Det är samma sak för idrott som för läsning. Den som läser ofta och mycket förstår snart mer, läser snabbare och får ut mer av att läsa böcker. Att läsa ger dig en starkare hjärna och ett större hjärta. Men för att nå dit behöver du ta i med alla dina krafter. Testa själv, och se hur du gör framsteg!

**

Börja här!

Vad kan jag göra?

– Du som är idrottsledare/tränare eller bibliotekarie kan engagera dig i Paus genom att:

– Kolla in Paus-webben för att få inspiration och kunskap. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera webbplatsen med nytt och inspirerande material. Håll utkik – eller prenumerera på vårt nyhetsbrev! Jag vill prenumerera (utan kostnad)

– Kontakta biblioteket eller idrottsföreningen där du bor, och börja lära känna varandra (för att senare kunna jobba tillsammans)

– Starta en bokcirkel i din idrottsförening, eller uppmuntra en bibliotekarie att komma på besök för att inspirera till läsning. Jag vill ha fler tips

[image_block link="" image="14127" height="1000"]Till toppen