Utbilda dig i UX-writing på svenska (våren 2022)

Mattias Åkerberg leder Sveriges första och enda online-kurs i UX-writing. Ansök snart till våren 2022!

Bemästra UX-writing på 7 veckor – ansök till Sveriges första online-kurs med frågestunder och coaching live med Mattias Åkerberg

Hej!

”UX-writing på svenska” är en online-kurs med Mattias Åkerberg som föreläsare och coach. Nästa klass startar den 3 maj 2022.


 

Mattias Åkerberg UX writer in podcast Writers in Tech

Mattias Åkerberg, UX-writer och copywriter på Please copy me, leder programmet. De senaste 10 åren har Mattias lärt över 25 000 människor att skriva för webbar och appar genom sina föreläsningar, onlinekurser, poddar och boken Sälj det med ord.

Verktyg i utbildning i UX-writingNya kunskaper, eget projekt och valbar feedback

Under 7 veckor blir du en del av en klass (max 40 personer) som tar del av föreläsningar online. Du arbetar med ett eget projekt och ska välja till feedback live med Mattias Åkerberg. Vi använder oss av Zoom, Dropbox Paper, Slack och jobbar i Figma.

Utbildning i UX-writing på svenska Mattias Åkerberg
Lena, Alexandra, Vendela, Robert, Per, Hampus, Jocke, Jonas, Björn, Magnus, Rickard och Anna gick utbildningsprogrammet april-maj 2020. Mattias Åkerberg, i sonens fluga, leder programmet.

 

Tillsammans tar vi ett jättegrepp om att skriva för appar och webbar. Vi har föreläsningar online vid 5 tillfällen, och ses live i Zoom för diskussioner och övningar. Du kommer att jobba med den app eller webb som du arbetar med varje dag, och kan under programmet välja till personlig feedback från Mattias Åkerberg (45 minuter per tillfälle).

Lär dig mikrocopy, research och voice-and-tone

Du kommer att jobba dig svettig med många av de delar som är mikrocopy, däribland call-to-action-knappar, formulär, instruktionstexter, felmeddelanden och bekräftelsemeddelanden. Vi lägger grunden genom att göra smart ord-research och skapa en voice-and-tone-guide för ditt projekt/varumärke.

UX-writing-på-svenska-mikrocopy-Figma
Det bästa med utbildningen är tempot. Allt känns avslappnat, och utmanande. Ödmjuk och fantastisk lärare dessutom.
– Jonas Kaiser, UX-writer och content manager, Systembolaget

När börjar nästa klass?

Nästa klass börjar den 3 maj 2022. Tidigt under 2022 kommer mer detaljerad information.

En lärorik upptäcktsresa om det stora i de små orden.
– Karin Marks, frilansande UX-writer och copywriter, Jönköping

I ”UX-writing på svenska 2022” kommer du att …

 • förstå mekanismerna bakom UX-writing
 • göra smart research för dina ordval
 • skapa en voice-and-tone-guide
 • skriva mikrocopy som får folk att göra rätt
 • jobba med form och ord ihop
Föreläsningarna får 9 av 10 i betyg från tidigare deltagare 🙏🏻
Frågan i SurveyMonkey löd: ”Hur givande var dagens föreläsning?“

Storytel, Handelsbanken, Vi Media, SPP och Systembolaget i UX-writing på svenska

🤟 Vem är det helrätt för?

 • Det här utbildningsprogrammet är för dig som jobbar eller vill jobba med appar, webbar eller digitala skärmar. Du ser att UX-writing spelar en avgörande roll.
 • Du vill bli bättre på att skriva mikrocopy i många former.
 • Du vill jobba eller jobbar med UX, och har kanske redan ett eller flera UX-projekt på ditt bord, som du vill och kan utveckla under programmet. Du måste inte ha jobbat med UX-writing tidigare. Allt du behöver är en hunger att lära dig massor på kort tid.

🤟 Vilka går/har gått?

De 40 som har gått programmet under 2020 och 2021 är …

 • UX-writers
 • copywriters
 • content managers
 • kommunikatörer
 • journalister
 • UX-designers …

… på företag som …

 • Storytel
 • ATG
 • Folkspel/BingoLotto
 • Spotify (konsult)
 • Handelsbanken
 • Systembolaget
 • SPP
 • Falkenbergs kommun
 • Poolkungen
 • Learnways
 • Vi Media

Tidigare/nuvarande deltagare i ”UX-writing på svenska” jobbar inhouse, som anställda eller frilans/egenföretagare och konsulter. Bland företag vars medarbetare går utbildningsprogrammet är många tech-bolag, digitala byråer, reklambyråer, webb-byråer, utbildningsföretag och kommuner.

De vanligast förekommande branscherna är media, bank/finans, pension, entreprenörskap, spelbolag, kommun och tech.

Vrålkul, lekfullt, inspirerande.
Konkret, coachande, riktigt viktigt.
Interaktivt, inlyssnande, kärnfullt.
Lärorikt, produktivt, effektivt.
Genomtänkt, utvecklande, åh-fanism-rikt.
Röster från tidigare deltagare i utbildningsprogrammet

🤟 Personlig feedback – hur går det till?

Under programmet får du personlig feedback från Mattias Åkerberg, i 3 video-sessions (Zoom) som är 45 minuter per gång. Tillsammans går vi igenom dina resonemang, dina frågor och dina ordval. Du får feedback på just ditt projekt, och blir utmanad i dina tankar, och coachad på din väg vidare i arbetet.

💛 Vad kostar det att vara med?

14 900 kronor exklusive moms

Förutom föreläsningar online och frågestunder (Q&A) ingår också 3 fysiska böcker: 🎀 Writing is Designing, 🦋 Microcopy – The Complete Guide, och 🥕Interviewing Users. Böckerna kommer med posten till dig i god tid före utbildningsstarten. Du får också e-boken “UX-writing räddar världen”, skriven av Mattias Åkerberg.

🤗 Söka och tacka ja – hur går det till?

 1. Du ansöker till utbildningsprogrammet genom att fylla i formuläret och skicka in. Du visar då att du verkligen vill gå programmet, men anmälan är inte bindande.
 2. Du får veta om du har fått en plats inom 1-3 dagar efter att du har ansökt. Mattias tar kontakt med dig för mer detaljerad information och svarar på dina frågor.
 3. Du bestämmer dig för att tacka ja till din plats. Först då är din anmälan bindande, och du får en faktura (som du, eller din arbetsgivare, har 30 dagar på sig att betala).

Figma för writers digital utbildning UX writing på svenska Please copy me

😃 Bonus! ”Figma för writers” ingår nu i programmet

Figma är det självklara programmet för att jobba med ord och form inom UX. Det är också programmet som vi utforskar i det här utbildningsprogrammet. Det är givet att du ska känna till alla funktioner och knep som Figma erbjuder. Därför får alla deltagare i programmet vara med på ”Figma för writers” med Johan Lindqvist.

Det blir en matig eftermiddag med föreläsning, övningar, feedback och frågestund. Johan är UX Design Lead på PostNord, och jobbar i Figma varje dag. Hans utbildning ingår numera i UX-writing på svenska. Föreläsningen sker i Zoom, och du får hela presentationen och inspelningen efteråt.

***

🤔 Har du frågor?

Skicka ett mejl till Mattias Åkerberg på mattias@pleasecopyme.se så får du svar.

Påminn mig när ansökan öppnar (UX-writing-utbildning 2022)