Vad ska vi heta? Upptäck den här matiga guiden för att hitta (på) namn

Guide för att hitta på namn

Sliter du ditt hår för att hitta rätt namn på ditt företag, produkt, tjänst eller idé?

Det ÄR svårt.

Det är också viktigt.

Greg Leppert och Willem Van Lancker menar att namnet är ”a hook that sets itself into a person’s mind”. Det skadar liksom inte ha ett ha ett fantastiskt namn. Och för att hjälpa folk på traven i det arbetet har Greg och Willem satt samman en generös samling av verktyg, metoder och listor på Onym.co. Jag har sällan sett en matigare guide.

Nu börjar det roliga: att hitta (på) namnet!

***

Jag läser om Onym.co i det utmärkta nyhetsbrevet Offscreen Dispatch. Rekommenderas!

***

Det finns många böcker om hur du arbetar för att hitta på namn. Onym.co listar ett antal. Själv blir jag mest köpsugen på en som inte finns på listan, men på Amazon: Don’t Call It That – A Naming Workbook av Eli Altman.