Söker du jobb som UX-writer? Här är roligaste nyhetsbrevet för att få stenkoll.

UX Writer Jobs

Gordon Macrae var en snygg amerikansk sångare och skådespelare på 1950-talet, som bland annat spelade mot Doris Day. Hans namne – Gordon Macrae – är frilansande UX-writer (by night) i New York. På Medium kallar han sig ”the second most-famous Gordon Macrae” och skriver intressanta artiklar om UX-writing. Men framför allt skriver Gordon nyhetsbrevet UX Writing Jobs, som just nu har 246 prenumeranter (bara!). Där tipsar han om företag över hela världen som söker UX-writers, och ger också förslag på böcker och läsvärda länkar. Han skriver på ett sätt som gör mig glad.
Prenumerera och läs du också.

Här hittar du nyhetsbrevet UX Writer Jobs.

***

Intressant grej: när Paypal söker en UX-writer beskriver de rollen som ”a Content Strategist / Writer who is more than a copywriter”. Och fortsätter: ”We need a storyteller, a design thinker, and a guardian of the user experience who meets customer needs with clear, consistent, and compelling content.” Igen alltså: en UX-writer är inte synonymt med en copywriter.

***

Söker du en UX-writer för ett uppdrag i Sverige? Då kanske jag, Mattias Åkerberg, är rätt man för jobbet. Jag har redan fått förtroende från Collector Bank, GöteborgsVarvet och Confetti att hitta de rätta orden för deras digitala tjänster. Hör av dig! 

Kommentarer inaktiverade.