Bästa råden från nya nyhetsbrevet om copywriting (får du det?)

Nyhetsbrev om copywriting

Jag har startat ett nyhetsbrev. Om copywriting. På svenska. Hittills har det blivit två nummer – ett i månaden – och lite över 500 kloka väljer redan att få det bland sina många andra mejl. Här är det gottigaste ur de brev som kommit nu:

Ur det första brevet, som handlar om att g-ö-r-a tid för att skriva:

Många som skriver, skriver som bäst när kroppen är utvilad och hjärnan är som fräschast. För de flesta är morgontimmarna = guldtimmarna.

Börja gå upp tidigare än du brukar, kanske redan klockan 05, för att skriva utan att någon eller något stör. Gör det till en rutin. Det kan vara motigt i början, lite som att komma igång och träna. Bli inte förvånad om du snart är bästa kompis med din nya vana.

Och ur det andra brevet, som handlar om att verkligen lära känna sin läsare:

När jag skriver hjälper det mig mycket att koka ner massan till en enda person – och sedan skriva till den människan. Om det är någon som jag känner väl är det oftast enklare. Om det är någon som jag inte känner får jag jobba hårdare.

Låter dessa råd som kloka, i dina öron? Då vill du säkert få framtida copywriting-brev, genom att signa upp här och nu.

***

Är du mer, eller också, intresserad av UX-writing? Ett nyhetsbrev på det temat skriver jag med samma frekvens, fast på engelska.

Jag vill få nyhetsbrevet om UX-writing

Kommentarer inaktiverade.