Så många UX-writers finns det i Sverige (och i världen) [2020]

Hur många UX-writers i Sverige, och i världen?

Jag fick upp ögonen för UX-writing i oktober 2016. Då fanns det max 10 UX-writers i Sverige. Max! Jag njöt av känslan att vara nybörjare på något som 1) är så spännande, och 2) ligger så nära rollen som copywriter.

Sedan dess har jag lagt ändlösa timmar och pengar (utbildningar, konferenser, böcker) på att bli en superduktig UX.-writer; jag är numera dubbelutbildad inom UX-writing, hos UX Writers Collective och UX Writing Hub. ’

100 UX-writers i Sverige

Idag (januari 2020) finns ungefär 100 UX-writers i Sverige. Här hittar du 16 svenska UX-writers.

Här i Sverige hittar du UX-writers, ofta i singular dock, på företag som Spotify, Fortnox, KRY, H&M, Avanza, Viaplay, Min Doktor, Länsförsäkringar, Svenska Spel, Skatteverket, Handelsbanken, IKEA, Vattenfall, Försäkringskassan, Volvo Cars, Verisure, Lifesum och 3.

Flest UX-writers i Stockholm

Många svenska UX-writers är frilans, medan somliga är anställda på byrå; de flesta finns i Stockholm, medan vi är mer lätträknande i Göteborg och Malmö.

3 500 UX-writers i hela världen

Om du tittar ut i världen har antalet UX-writers exploderat där också; i oktober 2017 fanns – i runda slängar – 500 UX-writers i världen (varav nära 50 arbetar på Google). Mycket har hänt de senaste tre åren. Nu, i januari 2020, finns det över 3 500 UX-writers i världen.

Får du nyhetsbrevet om UX-writing?

Vill du missa noll om UX-writing? Signa upp på nyhetsbrevet UX Writing Summarized, som sammanfattar 3 nya artiklar om UX-writing, varje månad. Det är på engelska, och det är jag – Mattias Åkerberg – som skriver det.

🙋‍♀️ Jag vill få nyhetsbrevet om UX-writing (över 1 500 prenumererar redan)

Kommentarer inaktiverade.