Länkar om UX-writing och UX-design (vecka 9/2020)

Jag samlar länkar, i flikar, som en tok.

Till sist fick jag, tvingade mig själv att, installera ett plugin som begränsade mina Chrome-flikar till 10. När jag öppnade nummer 11 stängdes nummer 1, så det alltid bara fanns 10 öppna. Sorg. Vad försvann?

Så istället för att låta “mina” länkar och flikar falla i glömska tänker jag samla dem här. Det fina är att du också får ta del av dem. De kommer att vara osorterade, ofiltrerade, för annars hade det här inte blivit av.

 

📗 Bok: Sense and Respond: How Successful Organizations Listen to Customers and Create New Products Continuously

🤷‍♂️ Why we’re launching a content event

🎤 Elaine Short: No one reads: How UX writing and design can create together

➡️ Medium: The 6 design principles of Don Norman

🔝Medium: Top 10 UX Conferences calling you in 2020

📙Bok: Design for How People Learn

❤️ Medium: Technically writing with empathy

🔴UX writers meetup, San Francisco: How to write when things are wrong

🙋‍♂️4 steps to support your UX Writing strategy