Vad säger och tycker folk som har gått “UX-writing på svenska”?

Det behövdes en UX-writing-utbildning på svenska, som är hands-on (mycket mikrocopy) och som går att gå oavsett var du bor (alltså med föreläsningar och feedback i digitalt videomötes-klassrum). Så tyckte jag, Mattias Åkerberg, och lanserade “UX-writing på svenska”. Nyfiken på vad folk tycker som har gått första klassen?

Under januari och februari har Jonas, Elisabeth, Annelie, Martha, Per, Rosanna, Karin, Lisa och Kristina gått den första omgången någonsin av utbildningsprogrammet “UX-writing på svenska”. Så kul vi har haft! Så mycket vi har hunnit med, och så mycket man vill lära sig mer om.

Efter sex intensiva veckor med föreläsningar, övningar, enskilt projektarbete, feedback och en massa artiklar, länkar och böcker om UX-writing frågade jag dem: med vilka ord skulle du sammanfatta det här utbildningsprogrammet? De svarade det här:

 • Vrålkul, lekfullt, inspirerande.
 • Konkret, coachande, riktigt viktigt.
 • Interaktivt, inlyssnande, kärnfullt.
 • Lärorikt, produktivt, effektivt.
 • Genomtänkt, utvecklande, åh-fanism-rikt.

Och Karin väljer att summera på detta fina sätt: En lärorik upptäcktsresa om det stora i de små orden.

Wow.

Tack.

 

Stämmer det att programmet i april 2020 redan är fullt?

 

Ja, det stämmer.

Nu har 12 kloka och begåvade sagt “sign me up”, och därmed är också april-programmet 2020 fullbokat. Grattis till Anna, Björn, Joacim, Hampus, Lena, Jonas, Vendela, Rickard, Alexandra, Magnus, Robert och Sophia! Den 5 maj öppnar ansökan till höstens utbildningsprogram.

Vill du bli påmind dagen innan ansökan öppnar? Skicka ett mejl till mig på mattias@pleasecopyme.se, och skriv ”UX-writing efter sommaren”, så påminner jag dig.

Gör det nu – så är det gjort (och det är inte bindande på något sätt, bara en påminnelse om att ansöka, om du så önskar).2 svar till “Vad säger och tycker folk som har gått “UX-writing på svenska”?”

 1. Eric Lindesvärd skriver:

  Jag måste kommentera på det gamla sättet hör i kommentarsfältet på bloggen. Vad kul att kursen är igång och att den är poppis. Grattis!

  • Please copy me skriver:

   Härligt med klassisk kommentar, Eric! Tack för peppande ord om programmet. Det är enormt roligt att få lära och coacha redan begåvade människor ännu mer om att skriva UX-writing. Tack igen för kommentaren!