Gör en sak i taget, i rätt ordning (som med lego – och Copyboken)

Elis bygger rymdfärja ta en sak i taget

Det är påskafton 2020. Barnen hinner knappt slå upp sina ögon förrän Elis, den äldsta av dem, han är fem, har fått på sig sin drakdräkt och är ute i trädgården för att leta efter påskäggen som påskharen har gömt där under natten. Det är frost-fuktigt i gräset, och morgonsol-disigt i luften. Ilse, hon är två, är inte riktigt lika snabb på med sin ren-dräkt och sina rosa sneakers.

Det tar 2 sekunder för Elis att hitta Ilses ägg, och 5 sekunder för honom att hitta sitt bakom pallkragen. I varje ägg finns gott – och varsin skattkarta. Den leder Elis till ett stort lego-paket, och han hoppar och jublar rakt ut när han ser att det är en rymdfärja. Han är i rymd-åldern nu, och fascinerad över allt vad astronauter, satelliter, jättelika raketbränsletankar och internationella rymdstationer heter.

“Den ska heter Thygator”, säger han om rymdfärjan när vi sätter oss på vardagsrumsgolvet för att bygga.

Det tar tid att bygga en rymdfärja. Och Elis är såklart otålig. Det är målet, inte resan dit, som är grejen, om du frågar honom. Men vi måste resa, bygga. Och Elis har blick för att bygga, han vet t-y-p var varje bit ska sitta. Han går gärna händelserna i förväg, och tar sig an en bit som inte ska på plats förrän senare. Medan jag tycker att den är en bibel menar han att instruktionsboken mest är … bra att ha, oklart varför.

Vi får ihop det. Snart står Thygator redo för take-off. Vi satte dit en bit i taket, och i rätt ordning (efter mina stötvisa förmaningar), och nu bildar den där högen av lego-bitar en rymdfärja, redo för Mars.

Det påminner mig om att ta en sak i taget, och att göra grejer i rätt ordning, att inte rusa iväg, att ha en plan, och följa den. Det gäller för lego, och för det mesta i livet, och också för Copyboken.

Jag har ritat upp en plan för Copyboken, från mars 2020 till oktober 2021, då boken utkommer.

Nu har jag ställt frågan till de 10 (första) som jag önskar intervjua för boken. De 6 första som fick frågan har alla tackat ja, och vi har bokat in 2 timmar vardera för intervju på video. Och precis medan jag skriver det här får jag ytterligare ett svar: “Tack för detta roliga erbjudande! Självklart!”. 7 är klara! Från de ytterligare 3 andra som har fått frågan väntar jag fortfarande på ett svar. Den första intervjun blir onsdagen den 29 april 2020, dan före Valborg.

Nästa steg: att få inbokat med alla 10. Och steget därefter: att börja göra ordentlig research om de 3 första reklamskribenterna som jag kommer att snacka med. Spännande tider! En sak i taget.Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *