Skriver du också bok? Här är 6 hålla-i-handen-råd för oss nerviga författare

Idag kickar jag igång arbetet med #Copyboken på blodig allvar (och lek); på förmiddagen möter jag den första copywriter (av 10) som blir intervjuad för boken. Han är som klippt och skuren för det här! Jag ser fram emot ett härligt snack, via video, om att skriva med ett mål, och att leva på det. Den 28 oktober 2021 kan du hålla boken i din hand.

Det är klokt att fråga andra författare om du vill veta svaret på “Hur skriver man en bok?”. De har alla, på olika sätt, tagit vägen genom jobbet med att skriva en sådan. Därför blir jag glad över att hitta en samling hålla-i-handen-råd från författarna på A Book Apart (däribland Luke Wroblewski, Erika Hall och Scott Cubie). Råden gör en en kick i skrivarbaken. Här är de:

  1. Du behöver veta lagom mycket om ämnet (inte allt) innan du börjar skriva
  2. Bryt ner jobbet i mindre bitar
  3. Gör en disposition, och tillåt dig att ändra den
  4. Skriv på det som du har mest lust till just nu
  5. Anlita en redaktör, den bästa du kan hitta
  6. Kom ihåg att det tuffaste jobbet börjar när du har skrivit ”klart” (= jobbet att redigera, ta bort, stuva om, lägga till, kämpa på, bli klar)

Dessutom tar jag till mig, tar med mig, att “it takes a village” att skriva en bok. Det är klokt att ta hjälp, dumdristigt att låta bli.

Bonus: Jag utforskar sajten The Write Life, och hittar deras lista över “The 100 Best Websites for Writers in 2020.” 💪