Så hittar du den perfekta kontorslokalen i Lidköping (på 24 timmar)

Vi har bott i nya huset på Kållandsö i rätt så precis en månad nu. Vi trivs utsökt. De första två veckorna innebar stekheta semesterdagar, medan rutinerna, skolan och jobbandet har kommit igång de senaste två.

Vi letar kontorslokal, Evelina och jag, där vi kan sitta ihop och jobba om dagarna, både med Please copy me (för min del) och Rulla vagn (båda två). Vi var inställda på att det skulle ta tid. Dels hade vi inte bråttom, och dels är vi skapligt kräsna av oss.

Men så hände det här:

Igår förmiddag mötte jag Robert och tog en kaffe. Robert är UX-designer, tidningsmakare, skateboardåkare. Under tiden vi tog en kaffe var Evelina hos frissan. Eftersom Lidköping är litet skiljde bara ett kvarter mellan frissan och kaffestället.

Mot slutet av vårt snack kom Robert och jag in på kontorslokaler i stan. Han sa att vi borde kolla där och där och där, men också … precis på vägen, hade han sett en lokal som stod tom, alldeles runt hörnet.

Samtidigt hos frisören …

… händer något märkligt. Evelina och hennes frisör pratar om lokaler runt omkring, och hon berättar att skönhetssalongen tvärsöver gatan har flyttat ett snäpp åt sidan, och lämnat en lokal som står tom.

När Evelina möter upp mig med ny frisör berättar vi i mun på varandra om “en lokal som är ledig”. Snart förstår vi att det är samma lokal vi snackar om. Vi kikar in, och säger (igen i mun): “det här är DEN.”

En timme senare ringer jag Karl-Mikael, som hyr ut lokalen. Han är osedvanligt trevlig. Han säger att de bara väntat på rätt personer som vill ta över lokalen, och det låter faktiskt som att han menar att det kan vara vi.

24 timmar senare står vi …

… med Karl-Mikael i lokalen. Det är högt i tak, vackra stuckaturer, en sittbänk längs fönstret som vetter ut mot gatan där folk och bilar rör sig. Den checkar av alla boxar vi har.

“Behöver vi fundera?” frågar jag Evelina, och hoppas att hon ska svara nej.

Och det gör hon.

Vi får till och med nycklarna. “Vi skriver kontrakt i nästa vecka. Vi målar om i de färger ni vill, och vill ni ändra något annat så bara hojta”, säger Karl-Mikael. Från tips över tanke till “ja, absolut” på mindre än 12 timmar. Det känns som en dröm, är en dröm. Om 2-3 veckor hittar du oss (åtminstone jobbvardagar) på Norra Torngatan i Lidköping.

Nyfiken? Så här ser lokalen ut!