Figma för UX-writers och copywriters | Digital föreläsning 20/10 2020

[image_block link="" image="16969" height="394" width="1/1" el_position="first"][color_block color="#24C1FF" header="Figma för writers – öppen digital föreläsning " image="15" height="394" width="1/1" el_position="last"]Johan Lindqvist (PostNord) leder Figma-föreläsning med hands-on-workshop den 20 oktober 2020.[/color_block]

Är du writer, och vill få kläm på Figma? I den här föreläsningen med Johan Lindqvist, UX Lead på PostNord, förstår du de fiffigaste funktioner (och hur du löser de vanligaste problemen).


Föreläsningen är nu FULLSATT!


Det blir 4 timmar med genomgångar blandat med hands-on-workshop med övningar och “prova-själv-uppdrag” direkt i Figma. Du får detaljerade tips, koll på de viktigaste verktygen, och du lär dig arbetssätten som gör ditt och andras jobb enklare.

Både basic och avancerad

Den här matiga eftermiddagen är helrätt både för nybörjare OCH för den writer som vill jobba mer avancerat ihop med designers och utvecklare.Den här föreläsningen ingår i serien "Föreläsningar för writers", som är som gjord för UX-writers, copywriters och content writers. Du kan också välja att delta i “SEO för writers” med Michael Wahlgren den 3 november. Anmälan är öppen nu!Senare i november blir det också “Konverteringsoptimering och A/B-testning för writers” (24 november) och “Storytelling för writers” (1 december).Please copy me / Mattias Åkerberg presenterar och arrangerar föreläsningsserien ”Föreläsningar för writers”.

Digital föreläsning om Figma för writers

 Vad är grejen med Figma? Är det gratis?

Figma är UX-designprogrammet som fått Airbnb, Spotify och Uber att överge Sketch och Adobe XD för något kraftfullare och mer produktivt. Grejen här är samarbete; i Figma kan writers och designers jobba ihop, samtidigt, i samma dokument. Du som skriver mikrocopy är “med” hela vägen, och kan ändra och styra alla ord i appen eller på webben. Dessutom är Figma löjligt intuitivt (startsträckan är noll). Och det är gratis.

Du lär dig:

Basics i Figma – hantera frames, komponenter och constraints (like a designer ✌️)  Att jobba på egen hand – importera sidor OCH presentera ordvalen för din uppdragsgivare  Att jobba i team – förstå UI libraries och hur du kommunicerar status (ihop med designers och utvecklare)  5 plugins och verktyg som tar Figma till nästa nivå  Varför ett design-system är guld att ha (fråga bara PostNord)

Johan Lindqvist - Figma-guru föreläsningFöreläsare: Johan Lindqvist, UX Design Leader

Få har bättre koll på Figma än Johan Lindqvist. Han är UX-designer på Montis UX, och är just nu UX Design Lead på PostNord. Johan kan Figma utan och innan, och är van att utbilda och leda workshops inom Design Sprint och Design Thinking.Johan bor i Midsommarkransen med fästmön Frida, och läser nästan bara facklitteratur. Han beskriver sig själv som en “snorsportare”, som gillar konditions- och uthållighetssporter: först mycket maratonlöpning, men numera mest cross country på mountainbike.

Datum och tid

Tisdagen den 20 oktober 2020 klockan 13.00-17.00 (inklusive föreläsning, övningar, paus och frågestund)

Plats

Digitalt klassrum i Zoom (easy-peasy). Du kan vara med var du än befinner dig.

Arrangör

Please copy me / Mattias Åkerberg (som är UX-writer och copywriter).

Pris

4 900 kronor exklusive moms. Du får en faktura när du anmäler dig, som du har 60 dagar på dig att betala.

Och efteråt …

… får du givetvis 1) hela den inspelade föreläsningen, och 2) presentationen från Johan Lindqvist. ✌️

Har du frågor?

Skicka ett mejl till Mattias Åkerberg på mattias@pleasecopyme.se så får du svar.

Vill du vara med? Fyll i formuläret bums: