De här tre apparna lär mig massor (om copywriting, försäljning, produktivitet och storytelling)

Jag är smått besatt av att hela tiden lära mig nya grejer. Så fort jag får en liten stund över ser jag till att lyssna på en podd, läsa något ur en bok, ta del av en artikel eller se en onlinekurs på mobilen. Det kan vara i bilen, på bussen, i fåtöljen på kvällen eller med dottern i bärsele ute i trädgården.

För att få ordning och reda väljer jag tre nya ämnen i taget som jag lär mig mer om. Just nu är det mikrocopy, storytelling och att skriva för Google Adwords. Allt annat får vänta lite. Och så tänker jag köra på; säg att jag jobbar tills jag är 60, då har jag 25 år kvar i yrkeslivet, och jag tänker fortsätta att vara en evig student. Jag tänker att livet blir större och roligare då.

Det finns tusen och en platser att lära sig nytt på. Jag har valt ut tre, och tittar inte så mycket åt de andra. Dessa är:

Udemy på Please copy me

Udemy – en oändlig oas för den som gå kurser i design, ledarskap, kommunikation, produktivitet och försäljning. Du betalar per kurs (mellan 100 och 2000 kronor – somliga kurser är faktiskt gratis) och har sedan tillgång till den till dödagar. Udemy har ofta kampanjer, då du kan köpa kurser med ordentliga rabatter. Få kurser är kortare än en timme, och många är mastiga master-kurser på 3-20 timmar. Själv har jag lagt vantarna på ett 15-tal kurser som handlar om copywriting, UX, SEO, prissättningsstrategier och produktivitet.

www.udemy.com


Blinkist på Please copy me

Blinkist – räddningen för alla oss som inte har tid att läsa, men gärna vill lära. Det här är den internationella versionen av Kontentan, som sammanfattar de 2 500 bästa faktaböckerna om ekonomi, marknadsföring, försäljning och ledarskap. Du kan välja om du vill läsa sammanfattningen (ofta 10-20 minuters lästid) eller om du vill lyssna på densamma. Om du sajnar upp på ett år med Blinkist kostar det 799 kronor, och får då testa gratis i 7 dagar. Du betalar alltså inte per bok, utan får alles till ett fast pris.

www.blinkist.com


Skillshare på Please copy me

Skillshare – guldgruvan för dig som vill djupdyka i Creative, Business, Technology och Lifestyle. Här finns över 20 000 kurser att gå, och det kostar 900 kronor för ett år. Kurserna här är oftast kortare än de på Udemy – mellan 20 minuter och 1,5 timme, och består av 10-15 videolektioner. Jag har sparat-markerat ett 15-tal kurser som handlar om storytelling, mikrocopy, produktivitet, presentationsteknik och Google Adwords.

Använd den här länken om du vill prova Skillshare Premium i två månader. 

www.skillshare.com