De tre bästa nyhetsbreven om UX-writing (nummer 3 är mitt)

Tre nyhetsbrev om UX-writing

UX-writing-världen växer så att det knakar; fler folk skriver och pratar mer om hur viktigt/självklart det är att ha med en ord-och-innehålls-person redan tidigt i UX-processen.

Nu börjar det också komma utbildningar i ämnet. Och folk skickar ut nyhetsbrev om UX-writing. Här är tre nyhetsbrev att hålla koll på (och prenumerera på såklartens).

1. UX Writer Jobs

Jag har tipsat om detta tidigare, jag vet. Men nyhetsbrevet som Gordon Macrae skriver är så härligt underhållande och läsvärt. Han tipsar om nya artiklar om UX-writing, och upplyser framför allt om nya jobbmöjligheter för dig som vill skriva UX. Grejen här är platsannonser, kort och gott – inom UX-writing, content design och content strategy.
🙋‍♀️ Jag vill prenumerera på UX Writer Jobs

2. UX Writers Weekly

Yuval Keshtcher är en inspirerande frontfigur inom UX-writing internationellt. Han driver UX Writing Hub, där han samlar intervjuer med UX-writers och artiklar inom ämnet. Yuval samlar också UX-writer-jobb och workshops om att skriva digitala texter. Och så ger han numera ut nyhetsbrevet UX Writers Weekly. Det är verkligen värt att läsa, från det första ordet till det sista.

🙋‍♀️ Jag vill prenumerera på UX Writers Weekly

3. UX Writing Summarized

Med premiär i början av december 2018 kommer jag, Mattias Åkerberg, att skicka ut ett nyhetsbrev till den som vill hålla sig uppdaterad om UX-writingens framfart. I varje nyhetsbrev kommer jag att sammanfatta det gottigaste ur fem nya artiklar om UX-writing, och dessutom ge en bonus till alla UX-writers. Jag kommer att utmana mig själv genom att skriva det på engelska, eftersom det 1) är en utmaning för mig, och 2) bara är 1,3 promille (!) på den här jorden som pratar svenska. Signa gärna upp nu!

🙋‍♀️ Jag vill prenumerera på UX Writing Summarized