3 nyhetsbrev om UX som ger dig koll

Nyhetsbrev om UX

Som UX-writer är du “designer first, writer second”. Och för att kunna ta plats bland designers, utvecklare, och researchers i UX-teamet behöver du ha lika god koll som de andra på UX-design-processen och de termer och verktyg som du och de andra använder.

Här är 3 nyhetsbrev som undan för undan ger dig den koll på detta med “the user experience” som du behöver: Inside Design, UX Beginner och UX Notebook.

***

Inside Design by Invision

Invision är ett kraftfullt design- och prototyp-verktyg som som bland andra Airbnb, Amazon och Netflix använder. De delar ubergeneröst med sig av artiklar, videor, handböcker och en podcast om att designa digitala produkter. Deras innehåll är ibland verkligen hands-on, och ibland på övergripande paraply/strategi/design system-nivå. Deras nyhetsbrev är klickframkallande (även om jag tycker att deras call-to-action-formuleringar är too much).

🙋‍♀️ Jag vill signa upp på nyhetsbrevet Inside Design

Två Inside Design-artiklar att sätta tänderna i:

👉🏼 5 trends UX designers should know for 2020

👉🏼 The UX design process in 6 stages

***

UX Beginner

Det här nyhetsbrevet om UX är Oz Chen pappa till. Han är senior UX writer på Credit Karma i San Francisco. Oz skickar mer än gärna ner hissen till dig som vill hitta in i UX-design-världen; han har samlat massor-vis av artiklar som hjälper dig att förstå UX bättre. Dessutom hittar du en ordlista över UX-begrepp och en lång lista över vanliga frågor och svar om UX (en FAQ alltså). Nyhetsbrevet från Oz Chen är ordrikt och fylligt. Mycket att upptäcka här!

🙋‍♀️ Jag vill få nyhetsbrevet UX Beginner

Två artiklar från Oz Chen att grotta ner sig i:

👉🏼 What is UX writing? Definitions and Examples

👉🏼 What’s the “best” UX design tool for 2020?

***

UX Notebook

Vill du lära dig att tänka som en designer? Då bör du absolut följa Sarah Doody och hennes nyhetsbrev UX Notebook. Sarah är UX-designer, och gör online-utbildningen UX Portfolio Formula. Hon bjussar här på guider, checklistor, videor och e-böcker om att göra research, nyttja storytelling, och skapa sin UX-portfolio. Hennes nyhetsbrev är peppiga och koncisa med en personlig touch.

🙋‍♀️ Jag vill regga mig på nyhetsbrevet UX Notebook